Zobrazit přihlášovací formulář
MOUČNÍKY, POHÁRY
Bienenstich - včelí píchnutí

Bienenstich - včelí píchnutí

Potřebné ingredience

Těsto: 400g polohrubé mouky, 30g droždí, 3 lžíce teplého mléka, 1 lžíce cukru, 2 vejce, 40g cukru, 120g měkkého másla, 125ml teplého mléka, špetka soli. Povrch: 100g másla, 1 lžíce medu, 150g cukru, 3 lžíce mléka, 150g mandlových lupínků. Náplň: Vanilkový pudink-prášek, 50g cukru, 4 lžíce mléka, 500g smetany, 6 plátků rozpuštěné želatiny nebo lze nahradit Maizenou(cca 30g), 500ml mléka

Postup přípravy

Musím se s vámi podělit o jeden recept na výbornou buchtu kterou dělá moje perská tchýně, žijeme ve Vídni a ona tento recept našla na internetu. Je to myslím rakouský nebo německý…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Kuře dle Wericha

Kuře dle Wericha

Potřebné ingredience

1 kuře, zálivka: 1 kečup, 1 lžíce hořčice, worcesterová omáčka, sůl, pepř, mletá paprika, asi 6 stroužků česneku

Postup přípravy

Naporcované kuře osolíme, opepříme a prudce opečeme po obou stranách. Do pekáče dáme máslo, na něj rozložíme kuře a zalijeme zálivkou, pečeme asi třičtvrtě hodky

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Drobenkový koláč

Drobenkový koláč

Potřebné ingredience

250 g hrubé nebo polohrubé mouky,120 g moučkového cukru,120 g másla,1 vejce,1 rovná lžička kypřícího prášku,citronová kůra,vanilkový cukr..........................
nápln:300 g jablek,70 g cukru,40 g másla,skořice

Postup přípravy

Tuk s cukrem, moukou a práškem do pečiva rozemneme rukou jako drobenku. Přidáme vejce, nastrouhanou citr. kůru a vanilkový cukr. Po zpracování opět rozdrobíme. Polovinu drobenky…

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
TUNÁKOVÝ SALÁT S TĚSTOVINAMI

TUNÁKOVÝ SALÁT S TĚSTOVINAMI

Potřebné ingredience

TĚSTOVINY(VRTULE), KONZERVA TUNÁKA VE VL.ŠTÁVĚ,LISTOVÝ ŠPENÁT(MRAŽENÝ), 2-3VEJCE, ČÍNSKÉ ZELÍ, 2 ZELENÉ PAPRIKY, 3 RAJČATA, ZAKYSANÁ SMETANA,ČESNEKOVÁ PASTA, PEPŘ

Postup přípravy

UVAŘENÉ TĚSTOVINY SMÍCHÁME S TUNÁKEM, UVAŘENÝMI NADROBNO NAKRÁJENÝMI A VYCHLADLÝMI VEJCI, NA KOUSKY NAKRÁJENOU ZELENINOU A POKRÁJENYM PODUŠENYM A VYCHLADLYM ŠPENÁTEM. ZAKYSANOU…

Zobrazit více...
CO DŮM DAL
ZAPEČENÉ BRAMBORY S HOUBAMI, ŠPENÁTEM A ŠUNKOU

ZAPEČENÉ BRAMBORY S HOUBAMI, ŠPENÁTEM A ŠUNKOU

Potřebné ingredience

MÁSLO, BRAMBORY,LISTOVÝ ŠPENÁT(MRAŽENÝ), ČERSTVÉ NEBO MRAŽENÉ HOUBY, KUŘ.ŠUNKA, SMETANA, SÝR(EIDAM),ČESNEKOVÁ PASTA, KMÍN, PEPŘ,KARI, PAPRIKA

Postup přípravy

UVAŘÍME BRAMBORY VE SLUPCE DO POLOMĚKKA, MEZITÍM PODUSÍME HOUBY S TROCHOU KMÍNU A NA MÁSLE CHVILKU PODUSÍME LISTOVÝ ŠPENÁT. VYCHLADLÉ BRAMBORY OLOUPEME A NAKRAJÍME NA KOUSKY,…

Zobrazit více...

Kategorie