Zobrazit přihlášovací formulář
HOUBY
Omáčka z hříbků

Omáčka z hříbků

Potřebné ingredience

1l hovězího vývaru nebo vývaru z masoxu,1 miska pravých hřibů,1 žloutek,1 cibule,3 bobkové listy,6 kuliček nového koření,dle chuti ocet nebo citronovou šťávu. Na zahuštění:1/4l kysané smetany,4 lžíce hladké mouky

Postup přípravy

Do vývaru dáme vařit nakrájenou cibuli a koření.Vaříme asi 15 minut.Pak přecedíme a od čistého vývaru dáme vařit hřiby.Vaříme dalších 15 minut dokud houby nezměknou.
Z mouky a…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Nekynutý borůvkový koláč

Nekynutý borůvkový koláč

Potřebné ingredience

125g másla 150g polohrubé mouky 125g cukru 1lžíce prdopeč 4 vejce 75g škrobové moučky borůvky máslo,cukr a mouku na drobenku

Postup přípravy

Máslo utřeme s cukrem a vejci,přidáme mouku,prdopeč a škrobovou moučku.
Těsto rozetřeme na menší plech,vyložený peč,ppapírem,posypeme bohatě borůvkami a drobenkou a pečeme v…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Kynutý borůvkový koláč

Kynutý borůvkový koláč

Potřebné ingredience

0.5 kostky droždí 70g cukru krupice 250-300 ml mléka 500g hladké mouky šp.soli 1 vanilkový cukr 1 vejce 60g másla borůvky málo,cukr a mouku na drobenku

Postup přípravy

Z droždí,cukru ,trochy mléka a lžíce mouky zaděláme kvásek.
Do mísy dáme zbylou mouku,sůl,vanilkový cukr a vejce,přidáme vzešlý kvásek,mléko a rozpuštěné máslo.
Vypracujeme…

Zobrazit více...

Kategorie