*** LÍVANCE ***
Potřebné ingredience
25dkg hladké mouky 4 žloutky + sníh 2 velké zakysané smetany trochu cukru (1 vanilkový cukr) špetku soli prášek do pečiva
Postup přípravy
Oddělíme žloutky od bílků, ze ktrerých pak připravíme sníh. Žloutky dáme do misky, ke kterým přidáme postupně všechny přísady. Následně je promícháme nejlépe stěrkou až vznikne…
hasičské auto SDH DUBEČ
Potřebné ingredience
korpus - 25dkg polohrubé mouky, 15dkg cukru krupice, 100ml vody, 100ml oleje, 4 žloutky + sníh, 1/2 prášku do pečiva
krémy - tvarohový - 2 kostky měkkého tvarohu, 250g másla, 200g práškového cukru, 1 vanilkový cukr (aby krém ztuhl používám ztužovač nebo želatinu Dr.Oetker), druhý krém je od Dr.Oetkera Stracciatella nebo vaječný koňak, vanilkový nedoporučuji)
jako ozdoby byly použity kulaté bombonky, kulaté sušenky a čokoládová poleva v pytlíku
potravinářské barvivo
Postup přípravy
korpus - nejprve utřeme žloutky s cukrem, pak přidáme mouku, vodu, olej a prášek do pečiva a smícháme vše dohromady, nakonec přidáme sníh, dáme do vyhřáté trouby horkovzdušná…