Zobrazit přihlášovací formulář
DORTY
Korpus na dort

Korpus na dort

Potřebné ingredience

18 dkg cukru, 18 dkg pol. mouky, 4 vejce (nejlépe domácí), špetku kypřícího prášku

Postup přípravy

Cukr a vejce vyšleháme do pěny (vhodné i mixérem), pak přidáme mouku a špetku kypřícího prášku. Vypracujeme těsto, vlijeme na vymazaný a vysypaný plech, pečeme. Cca tak 10-20 min.…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Těsto na závin

Těsto na závin

Potřebné ingredience

40 dkg hl. mouky 1 bílý jogurt (150 ml) 1 heru 1 vejce (celé)

Postup přípravy

Postup jednoduchý, vše smíchat a vypracovat těsto, nechat chvíli uležet a pak udělat placky a dál postup již znáte. :-)
Posypat strouhankou, poklást nastrouhaná jabka,…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Šunková roláda se sýrem

Šunková roláda se sýrem

Potřebné ingredience

200 g šunky, 200 g eidamu, 2 vejce uvařená natvrdo, 30 g másla, 1 Lučina, 2 lžíce mléka, 1 lžička polotučné hořčice, 1/2 lžičky soli

Postup přípravy

Plátky šunky rozložíme, aby se mírně překrývaly, potřeme náplní, poklademe plátky sýra, dáme znovu náplň a zbylou šunku. Stočíme roládu, dáme do alobalu a necháme vychladit a…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Těsto na koláč

Těsto na koláč

Potřebné ingredience

10 dkg héry 10 dkg cukru 25 dkg pol. mouky 1/4 litru mléka 1 vejce celé 1 prášek do pečiva

Postup přípravy

Vše smícháme dohromady a vylijeme na vymazaný a vysypaný pekáč. Na těsto dáme ovoce podle svého výběru, borůvky, rybíz, rebarboru. Posypeme žmolenkou. Je to velmi chutný a…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Reveňový nebo jablkový koláč se sněhem

Reveňový nebo jablkový koláč se sněhem

Potřebné ingredience

180 g hl. mouky 120 g tuku - Hera 30 g moučkového cukru 2 žloutky vanil. cukr marmeláda (tu nedávám) Reveňová náplň: 600 g reveně 180 g pískového cukru Jablková náplň: 600 g jablek, 1 lžíce cukru, skořice Sníh: 3 bílky 120g pískového cukru

Postup přípravy

Těsto:
Těsto necháme hodinu odležet. Vyválíme v silnější kolo, vložíme do koláčové
formy a upečeme v dobře vyhřáté troubě do růřova. Potřeme marmeládou a potom

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Žravá buchta

Žravá buchta

Potřebné ingredience

Na těsto: 4 vejce 120 g krupicového cukru 1 sáček vanilkového cukru 1 lžička citrónové kůry 120 g polohrubé mouky 1 lžička prášku do pečiva Na náplň: 2 mandarinkové kompoty (hmotnost 314 g) – slité 1 kelímek šlehačky 2 kelímky zakysané smetany (čím hustší, tím lepší) 2 lžíce krupicového cukru Na želé: 2 balení vanilkového pudinku šťáva z obou mandarínkových kompotu, doplněná vodou do 750 ml 2 lžíce krupicového cukru

Postup přípravy

Šlehejte vejce s cukrem. Do mísy rozklepněte vejce, přisypte oba druhy cukru. Elektrickým šlehačem šlehejte nejdřív při střední rychlosti a pak na nejvyšší, abyste získali téměř…

Zobrazit více...

Kategorie