Korpus na dort
Potřebné ingredience
18 dkg cukru, 18 dkg pol. mouky, 4 vejce (nejlépe domácí), špetku kypřícího prášku
Postup přípravy
Cukr a vejce vyšleháme do pěny (vhodné i mixérem), pak přidáme mouku a špetku kypřícího prášku. Vypracujeme těsto, vlijeme na vymazaný a vysypaný plech, pečeme. Cca tak 10-20 min.…
Těsto na závin
Potřebné ingredience
40 dkg hl. mouky 1 bílý jogurt (150 ml) 1 heru 1 vejce (celé)
Postup přípravy
Postup jednoduchý, vše smíchat a vypracovat těsto, nechat chvíli uležet a pak udělat placky a dál postup již znáte. :-)
Posypat strouhankou, poklást nastrouhaná jabka,…
Šunková roláda se sýrem
Potřebné ingredience
200 g šunky, 200 g eidamu, 2 vejce uvařená natvrdo, 30 g másla, 1 Lučina, 2 lžíce mléka, 1 lžička polotučné hořčice, 1/2 lžičky soli
Postup přípravy
Plátky šunky rozložíme, aby se mírně překrývaly, potřeme náplní, poklademe plátky sýra, dáme znovu náplň a zbylou šunku. Stočíme roládu, dáme do alobalu a necháme vychladit a…
Těsto na koláč
Potřebné ingredience
10 dkg héry 10 dkg cukru 25 dkg pol. mouky 1/4 litru mléka 1 vejce celé 1 prášek do pečiva
Postup přípravy
Vše smícháme dohromady a vylijeme na vymazaný a vysypaný pekáč. Na těsto dáme ovoce podle svého výběru, borůvky, rybíz, rebarboru. Posypeme žmolenkou. Je to velmi chutný a…
Reveňový nebo jablkový koláč se sněhem
Potřebné ingredience
180 g hl. mouky 120 g tuku - Hera 30 g moučkového cukru 2 žloutky vanil. cukr marmeláda (tu nedávám) Reveňová náplň: 600 g reveně 180 g pískového cukru Jablková náplň: 600 g jablek, 1 lžíce cukru, skořice Sníh: 3 bílky 120g pískového cukru
Postup přípravy
Těsto:
Těsto necháme hodinu odležet. Vyválíme v silnější kolo, vložíme do koláčové
formy a upečeme v dobře vyhřáté troubě do růřova. Potřeme marmeládou a potom
…
Žravá buchta
Potřebné ingredience
Na těsto: 4 vejce 120 g krupicového cukru 1 sáček vanilkového cukru 1 lžička citrónové kůry 120 g polohrubé mouky 1 lžička prášku do pečiva Na náplň: 2 mandarinkové kompoty (hmotnost 314 g) – slité 1 kelímek šlehačky 2 kelímky zakysané smetany (čím hustší, tím lepší) 2 lžíce krupicového cukru Na želé: 2 balení vanilkového pudinku šťáva z obou mandarínkových kompotu, doplněná vodou do 750 ml 2 lžíce krupicového cukru
Postup přípravy
Šlehejte vejce s cukrem. Do mísy rozklepněte vejce, přisypte oba druhy cukru. Elektrickým šlehačem šlehejte nejdřív při střední rychlosti a pak na nejvyšší, abyste získali téměř…