Povidlový perník
Potřebné ingredience
30 dkg hladké mouky,
1/2 litru mléka,
33 dkg cukru krupice,
1 vejce,
16 dkg povidel,
1 lžíce skořice,
4 lžíce oleje,
1 1/2 lžičky sody,
2 lžíce kakaa,
trochu vanilky.
Poleva:
9 dkg cukru krupice,
1 1/2 lžíce solamylu,
2 lžíce kakaa,
9 dkg rozehřátého másla,
1 1/2 lžíce mléka.
Postup přípravy
Všechny suroviny na těsto smícháme a dáme na vymazaný a moukou vysypaný plech . Pečeme zhruba na 160. Po vychladnutí polijeme polevou, kterou připravíme smícháním všech surovin.…
Vanilkové rohlíčky
Potřebné ingredience
14 dkg směsi na bezlepkové pečivo,
11 dkg másla,
1 vanilínový cukr,
4 dkg moučkového cukru,
5 dkg mletých oříšků.
Postup přípravy
Uvedené suroviny smícháme a na vymazaný plech tvarujeme silnější rohlíčky. Upečené obalujeme v cukru.
Bezlepkové cukroví
Potřebné ingredience
Medvědí pracinky:
10 dkg rýžové mouky,
20 dkg moučkového cukru,
22 dkg směsi na bezlepkové pečivo,
14 dkg mandlí nebo oříšků,
28 dkg másla,
3 lžíce kakaa,
1 lžíce skořice.
Postup přípravy
Do rozměklého másla pomalu přidáváme cukr, oříšky, skořici, kakao a mouku. Propracujeme na tužší těsto a necháme 5 minut odležet. Plníme do máslem vymazaných formiček a pečeme při…