Zobrazit přihlášovací formulář
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Zapečené bramborové špecle s kuřecím masem

Zapečené bramborové špecle s kuřecím masem

Potřebné ingredience

1 balení špeclí, 3 kousky kuřecích prsíček, 1 cibule, 1 červená paprika, 2 lžičky kari koření, 15 dkg eidamu, 1 kelímek smetany, sůl, pepř

Postup přípravy

Na cibulce osmahneme kousky masa, osolíme a opepříme, přidáme na kousky nakrájenou červenou papriku, zasypeme kari kořením a chvilku restujeme.
Špecle uvaříme podle návodu,…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Kuře nebo králík na Halali

Kuře nebo králík na Halali

Potřebné ingredience

Kuře nebo králík, malá sklenička Halali, 1 mrkev, kousek celeru, 1 cibule, kousek uzeného špeku nebo anglické slaniny, 5 kuliček nového koření, 2 bobkové listy, kousek másla, sůl

Postup přípravy

Na dno pekáčku dáme Halali zeleninu bez nálevu ( je dost kyselá ), nastrouhanou mrkev a celer, kolečka cibule, kostičky uzeného špeku nebo anglické slaniny a koření.

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
Tuňáková pomazánka

Tuňáková pomazánka

Potřebné ingredience

1 plechovka tuňáka, 1 měkký tvaroh, 100 ml majolky, 3 jarní cibulky, sůl, pepř, citrón

Postup přípravy

Utřeme tvaroh s majolkou, přidáme rozmačkaného tuňáka bez nálevu, nadrobno nakrájené cibulky i se zelenou natí, podle chuti osolíme, opepříme a zakápneme citrónem.


Já…

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
Výborná pomazánka "PRIMÁTOR" !

Výborná pomazánka "PRIMÁTOR" !

Potřebné ingredience

Celé balení taveného sýru Primátor ( anebo 15 dkg tvrdého Primátora) , 3 vejce uvařená natvrdo, 15 dkg šunky, 1 střední cibule, 1 polévková lžíce plnotučné hořčice, 200 ml majolky, sůl a pepř podle chuti.

Postup přípravy

Tavený Primátor není roztíratelný, takže nastrouhat i s vajíčky na nudličky, přidat kostičky šunky a cibule a vmíchat vše ostatní.

Je to fakt bašta! o:)))

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Kuřecí salátek

Kuřecí salátek

Potřebné ingredience

Zbytky upečeného, či grilovaného koupeného kuřete, cibule, malá konzerva zeleniny Bonduelle - např. hrášek+mrkev+kukuřice, majolka, citrón, sůl, pepř.

Postup přípravy

Zbyde-li mi pečené kuře, nebo kousek kupovaného grilovaného, pak dělám tuhle mňamku.
Vykostím a nakrájím na malé kousky, přidám zeleninu bez nálevu, osolím, opepřím, nasekám…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Smetanové tyčinky

Smetanové tyčinky

Potřebné ingredience

400 g hladké mouky, 250 g Hery, 150 g zakysané smetany, práškový a vanilkový cukr na obalení.

Postup přípravy

Z mouky, tuku a smetany vypracujeme těsto a necháme ho v ledničce uležet.
Vyválíme ho na 1/2 cm silný plát, posypeme po celé ploše práškovým cukrem a jemně přejedeme válečkem,…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Zamilovaná očka!

Zamilovaná očka!

Potřebné ingredience

300 g hladké mouky, 250 g másla, 180 g práškového cukru, 4 žloutky, 80 g kakaa, špetka mleté skořice,
rybízová marmeláda.

Postup přípravy

Suroviny zpracujeme v těsto, které necháme v lednici v igelitu odpočinout. Z těsta tvoříme malé kuličky a do každé vtlačíme obrácenou vařečkou důlek.
Upečeme a vychladlé plníme…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Müsli

Müsli

Potřebné ingredience

500 g ovesných vloček, 1 Salko, pytlík lískových oříšků ( nasekat ), pytlík mandlí ( nasekat ), pytlík rozinek, pytlík slunečnicového semínka, 1 hrnek kokosu, 1/2 hrnku oleje.

( lze přidat kandované ovoce a různé druhy oříšků )

Postup přípravy

Vše pořádně promíchat ve velké míse, vyklopit na plech a sušit v troubě asi 2 hodiny při 100 stupních Celsia. Po půlhodinkách prohrnovat.

Vychladlé večer u telky zobat a…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Dušené vepřové v zelí

Dušené vepřové v zelí

Potřebné ingredience

1 kg vepřového plecka nebo libový bůček, 1 kg bílého hlávkového zelí, 2 cibule, 1 zakysaná smetana, česnek dle chuti, kmín, 2 cibule, hladká mouka, sůl a pepř.

Postup přípravy

Maso pokrájené na větší kostky opékáme na rozpáleném oleji. Osolíme, okmínujeme a opékáme ze všech stran až je maso pěkně zlaté.
Pak ho podlijeme troškou vody a dusíme.

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Pastýřská roštěnka

Pastýřská roštěnka

Potřebné ingredience

500 g roštěné, 2 větší cibule, 150 g uzené klobásy, 150 g uzeného sýra, kečup, plnotučná hořčice, masový vývar, hladká mouka, olej, sůl, pepř

Postup přípravy

Maso naklepeme, nařízneme okraje, osolíme, opepříme, pomažeme hořčicí, obalíme v hladké mouce a zprudka osmažíme po obou stranách na oleji.

Potom přidáme nakrájenou…

Zobrazit více...

Kategorie