VEPŘOVÉ MASO
Zobrazit více...
Česká Čína
Potřebné ingredience
Vepřové maso z kýty/ramínko/,játra/nejlépe vepřová,ale mohou být i drůbeží či hovězí/,houby/žampiony/,solamyl,chilli,sůl,pepř,glutasol,olej,zelí hlávkové,pórek,sojová omáčka
Postup přípravy
Maso nakrájíme na nudličky,smícháme se solamylem,glutasolem,solí,pepřem a chilli./Vše dávám přiměřeně/.Zakápnu olejem a dám do ledničky odpočinout,můžeme si připravit i do mrazáku…
NÁPOJE, DRINKY
Zobrazit více...
Vaječný koňak
Potřebné ingredience
1/2 l šlehačky,1/2 l plnotučného mléka,30 Dg cukru krupice,1 vanilkový cukr,5-7 žloutků,rum jak kdo chce podle své chuti
Postup přípravy
Vše smícháme v nellépe nerezovém hrnci s tlustým dnem a za stálého míchání přivedeme k varu.Povaříme pouze KRÁTCE/cca 1 min./ a odstavíme.Já ještě přecedím přes husté sítko,přeci…