Zobrazit přihlášovací formulář
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Krém do Ořechů

Krém do Ořechů

Potřebné ingredience

250 g másla 1 velká arašídová nugeta

Postup přípravy

Obě ingredience spolu vyšleháme a plníme do ořechů vydrží i měsíc. Je to rychlovka dělám je už tak několik let a jsou supeer .

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Perníčky - ihned k jídlu

Perníčky - ihned k jídlu

Potřebné ingredience

1 kg hladké mouky 1/2 kg cukr moučka 24 dkg medu 6 vajec 2 lžíce sody 1 prášek do perníku 1 balíček koření do perníku

Postup přípravy

Ze všech přísad zaděláme těsto.Těsto dáme do igelitového sáčku na 14 dní do lednice - já je dělám i po týdnu a jsou super.
Po upečení ještě teplé potíráme rozšlehaným…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
VANILKOVÉ ROHLÍČKY - od mé babičky

VANILKOVÉ ROHLÍČKY - od mé babičky

Potřebné ingredience

30dkg hl.mouky 20dkg másla 7dkg ořechů 12dkg cukru moučka 1 vanilkový cukr 2 bílky

Postup přípravy

Vše smíchat - zpracovat ve vláčné těsto.Nechat chvíli odpočnout do ledničky.Pak tvarovat rohlíčky.Po upečení obalovat v cukru s van.cukrem.Dělám je už koncem listopadu či začátek…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
BRAMBOROVÉ KNEDLÍKY - podle starého receptu

BRAMBOROVÉ KNEDLÍKY - podle starého receptu

Potřebné ingredience

5 středně velkých brambor - uvařených 8 lžic jemné krupičky - dětské 5 lžic hr.mouky 2 vejce 5 lžic mléka 1 lžička soli

Postup přípravy

Uvařené a prochladlé brambory prolisujeme nebo nastrouháme.Osolíme,přidáme mouku a krupičku,přilijeme vejce rozšlehaná v mléce a vypracujeme těsto.Tvoříme 3 dlouhé šišky,které…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
KVĚTÁKOVÉ PLACIČKY-SKVĚLÉ I STUDENÉ

KVĚTÁKOVÉ PLACIČKY-SKVĚLÉ I STUDENÉ

Potřebné ingredience

1 vařený květák 100g hr.mouky 1 vejce 2dl mléka 200g strouhaného eidamu sůl,olej na smažení

Postup přípravy

Květák rozmačkat nebo nakrájet,přidat mouku,sýr,sůl,mléko a důkladně promíchat.Dle potřeby přidat mléko,mouku.Dělat malé placičky ,na rozpáleném oleji osmažit po obou stranách.

Zobrazit více...
POLÉVKY
GULÁŠOVÁ POLÉVKA - VÝBORNÁ

GULÁŠOVÁ POLÉVKA - VÝBORNÁ

Potřebné ingredience

300g hovězího masa - může být i mleté 1 lžíce sádla 1 velká cibule 1 lžíce ml.papriky 2 lžíce koř.zeleniny / i zmrazené/ 5 brambor 1,5 l vody 1 paprika ,1 rajče - nemusí být , ale je to chutově lepší sůl,pepř,drcený kmín,můžem přidat i kousek bujonu podle chuti/gulášový,masox/

Postup přípravy

Rozehřát sádlo,osmahneme cibuli-najemno nakrájenou,vsypeme ml.papriku,přidáme maso a opékáme.Vlijeme vodu,přidáme zeleninu,sůl,pepř,kmín,brambory-nakrájené na kostičky.Po půl…

Zobrazit více...
CO DŮM DAL
slaný závin  CO DŮM DAL

slaný závin CO DŮM DAL

Potřebné ingredience

1 balíček listového těsta,
kečup,tvrdý sýrEIDAM,nakrájený měkký salám,kapie,rajčata ,
1vajíčko na potření,
kmín ,sezamová semínka,hrubá sůl na posypání

Postup přípravy

Z těsta rozválíme 2 placky ,potřeme kečupem,poklademe sýrem,salámem,zeleninou či jinými dobrotami,které najdeme v lednici nebo spíži podle vlastní fantazie.Srolujeme,potřeme…

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
PIKANTNÍ SARDINKOVÁ POMAZÁNKA

PIKANTNÍ SARDINKOVÁ POMAZÁNKA

Potřebné ingredience

1 sardinky v oleji či tomatě,
100g másla,
150g jemně nasekané šunky - šunkový salám,
50g nastrouhaného sýru Eidam,
4 vařené žloutky,ale může být celé vajíčko posekané a dle chuti,
1 lžíce sardelové pasty - nemusí být,
štáva z půl citronu,
1 lžíce oleje - přidávám olej z rybiček nebo tomat,
hořčice

Postup přípravy

Všechny suroviny smícháme a mažeme na rohlík či chléb.

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Čokoládový koláč se sušenými švestkami

Čokoládový koláč se sušenými švestkami

Potřebné ingredience

250g suš.švestek- namočit do konaku či rumu,čím déle jsou namočené jsou lepší, jen občas promíchat
20g kakaa holandského typu,
100g čokolády na vaření - můžou být i zbytky figurek či jiné čokolády,
50g másla + na vymazání,
170g krupicového cukru,
4 bílky ,
80g hl.mouky,
1 lžička skořice

Postup přípravy

Troubu předehřát horkovzd.170 C / plyn 190C, vymazat formu.
Kakao,kousky čokolády,máslo a 140g cukru dát do kastrůlku,přidat 100ml horké vody a pomalu zahřívat než se směs…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
KAPR po provensálsku

KAPR po provensálsku

Potřebné ingredience

4 porce kapra,
1 lžíce oleje,
1 lžička tymiánu-může být i provensálské koření,
2 stroužky česneku,
sůl,pepř,citron,máslo,strouhanka

Postup přípravy

Tymián smíchat se solí,pepřem,lis.česnekem,olejem.Směsí potřeme porce ryby,uložíme do pekáčku,pokapeme citronovou štávou,posypeme strouhankou a poklademe vločkami másla.V troubě…

Zobrazit více...

Kategorie