VÝBORNÝ LEHKÝ SALÁT Z BRAMBOR A ZELENINY
Potřebné ingredience
Brambory, vejce, konzervovaná červená řepa, rajčata, plus další zelenina, co máte doma, výborná je mrkev (uvařená), fazolové lusky (konzervované nebo povařené), olivy nebo jiná zelenina, olivový olej, sůl
Postup přípravy
Brambory oloupeme a nakrájíme na kusy (žádné malé kostičky, prostě asi jako sousto) a uvaříme ve vodě doměkka. Vejce uvaříme natvrdo. Brambory smícháme s uvařenými na kusy…
Špagety s omáčkou z loupaných rajčat - SKVĚLÉ!
Potřebné ingredience
Pro 2 osoby:
1 konzerva krájených loupaných rajčat
1 středně velká cibule
cca 2-3 čajové lžičky pasty z paprik a lilků (sklenička od firmy SACLA, lze koupit běžně v super-,hypermarketech, stojí cca 40-50 Kč a vydrží dlouho)
sůl, cukr, sušené oregáno (nebo bazalka), olej
špagety
parmezán (nebo Grana Padano nebo Gran Moravia)
Postup přípravy
Na oleji chvíli restujeme nakrájenou cibulku, poté přidáme rajčata z konzervy a trošku vody a pod pokličkou dusíme cca 20 minut, až se rajčata jakoby rozvařují na omáčku (kousky…
Smažené sardinky
Potřebné ingredience
chlazené sardinky, rajčatový protlak, česnek, hladká mouka, olej, sůl, pepř
Postup přípravy
Sardinkám odstraníme hlavu a tím vytáhneme i vnitřnosti, důkladně omyjeme. Pokud máme malé sardinky, lze s hlavou vytáhnout i páteř, jinak necháme. Sardinky otevřeme a máme jakási…