Zobrazit přihlášovací formulář
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Mandlové lodičky

Mandlové lodičky

Potřebné ingredience

175g másla nebo margarínu, 100g moučkového cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 1/2 lahvičky rumového aroma, špetka mleté skořice, 1 bílek, 200g hladké mouky, 24g kakaa, špetka kypřícího prášku, 125g rozemletých mandlí. Sáček celých mandlí.

Postup přípravy

Všechny suroviny zpracujeme na těsto. Z těsta vyválíme dlouhé válečky, které rozkrájíme na asi tři centimetry dlouhé špalíčky. Špalíčky na konci vytvarujeme do špičky a doprostřed…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Čokoládová poleva

Čokoládová poleva

Potřebné ingredience

100g ztuženého tuku, 6 lžic cukru, 2 lžíce kakaa, 4 lžíce vody

Postup přípravy

Ve vodní lázni rozpustíme tuk, přidáme vodu, cukr a kakao. Vymícháme do hladka. Neláme se při krájení, je krásně hladká.

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Rybízový koláč se sněhem

Rybízový koláč se sněhem

Potřebné ingredience

TĚSTO:30 dkg polohrubé mouky 15 dkg másla 14 dkg cukru 4 žloudky špetku prášku do pečiva SNÍH: 6 bílků 30 dkg cukru rybíz

Postup přípravy

Suroviny na těsto smícháme, uděláme těsto a rozmatleme po plechu. Necháme napůl zapéct, a potom potřeme sněhem. Ten připravíme tak, že ušleháme bílky s cukrem a na závěr lehce…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Česnekové kuře se sýrem a šlehačkou

Česnekové kuře se sýrem a šlehačkou

Potřebné ingredience

1 kuře, 50 g rostlinného tuku, 4 stroužky česneku, 200 g nastrouhaného sýru, 250 g smetany ke šlehání, sůl

Postup přípravy

Kuře naporcujeme na menší porce, osolíme a naskládáme do tukem vymazaného pekáče. Česnek nakrájíme na tenké plátky a posypeme jím porce kuřete, vše zasypeme strouhaným sýrem a…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Řezy s pudinkem a Be-Be sušenkami

Řezy s pudinkem a Be-Be sušenkami

Potřebné ingredience

Těsto: 160 g krupicového cukru, 4 celá vejce, 160 g polohrubé mouky, 1/2 prášku do pečiva Krém: 3 vanilkové pudinky, 1 l mléka, 150 g másla, sušenky Be-Be, cukr Čokoládová poleva: 200 g krupicového cukru, 100 g másla, 3 lžíce kakaa, 3 lžíce rumu, 2 lžíce horké vody, 1/2 lžičky solamylu

Postup přípravy

Těsto: vše promíchat a nalít na vymazaný a vysypaný plech - dát péct.
Mezitím svaříme 3 pudinky v 1 litru mléka (cukr dle chuti) a do horkého zašleháme 150 g másla. Až se máslo…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Chleba

Chleba

Potřebné ingredience

2 hrnky vody, 2 lžičky soli, 1 lžička cukru, 2 lžičky kmínu, 3 hrnky hladké mouky, 2 hrnky žitné chlebové mouky, 1 lžička sušeného droždí hrnek = 200 ml

Postup přípravy

Ingredience vložíme do pekárny a zapneme program Základní, velikost bochníku II, barva kůrky světlá.

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Řízky marinované ve vejci s česnekem

Řízky marinované ve vejci s česnekem

Potřebné ingredience

1 kg vepřové kýty, 4 vejce, česnek , 1 lžička sůl, strouhanka, pepř, hladká mouka

Postup přípravy

Kýtu nakrájíme na řízky a naklepeme. 2 vejce rozšleháme se solí , pepřem a prolisovaným česnekem. Řízečky ve směsy namočíme a v uzavřené nádobě dáme na 24 hodin do ledničky. Poté…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Zapečené kuřecí s křenem a smetanou

Zapečené kuřecí s křenem a smetanou

Potřebné ingredience

4 kuřecí stehenní řízky, 4 lžíce křenu, 1 smetanu, olej, sůl, pepř

Postup přípravy

Řízky osolíme, opepříme a orestujeme na pánvi. Potom je vložíme do vymaštěného pekáčku, na každý řízek naneseme vrchovatou lžíci jemně nastrouhaného křenu, vše zasypeme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Gurmánské řízečky se sýrem

Gurmánské řízečky se sýrem

Potřebné ingredience

4 vepřové řízky, 100 g uzeného sýra, hořčice, sůl, pepř, strouhanka, vejce

Postup přípravy

Maso naklepeme, osolíme, opepříme a po obou stranách potřeme hořčicí. Sýz na jemno nastrouháme. Maso obalujeme nejprve v nastrouhaném sýru, pak ve vajíčku rozšlehaném s mlékem a…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Marinované steaky s pomerančem

Marinované steaky s pomerančem

Potřebné ingredience

500 g svíčkové nebo roštěnky, 4 lžíce sojové omáčky, 1 pomeranč, 2 stroužky česneku, 2 lžíce oleje, hrubě mletý pepř

Postup přípravy

Maso nakrájíme na steaky. Z pomeranče vymačkáme šťávu, a smícháme ji se sojovou omáčkou, prolisovaným česnekem a pepřem. Maso naložíme do směsy a necháme asi 1 hodinu nebo i déle…

Zobrazit více...

Kategorie