Sushi - domácí výroba
Potřebné ingredience
1/2 kg sushi rýže (nishiki) - pravá japonská, koupená v japonském obchodě, je i na netu - mám vyzkoušené, že z náhražek prodávaných ve velkých supermarketech, to není "ono" 500-600 ml vody 1/4 lžíce soli 1/4 lžíce cukru 6 plátků řasy 100 ml rýžového octa nakládaný zázvor sojová omáčka - ta může být i klasická naše, cvrknut do ní trochu vody, aby se naředila a je to dobré krabí prsty uzená treska ala losos kaviár a co si kdo vymyslí dalšího
Postup přípravy
Rýži má speciální postup přípravy a ten je opravdu nejlepší, ne jako píše paní níže, že se normálně uvaří. Takže: rýži omyjeme 3-4 krát a slejeme všechnu vodu. Omytou rýži vsypeme…
Sýrové pečivo
Potřebné ingredience
200 g hl. mouky, 200 g strouhaného sýra, 200 g másla, 2 žloutky, na posypání hrubou sůl, kmín, sezamové semínky, jak je libo, rozšlehané vejce na potření
Postup přípravy
Z mouky, sýra, másla a žloutků zaděláme těsto, necháme hodinku odpočinout v chladu a pak už jen vyválíme, vykrájíme různé tvary, potřebe rozšlehaným vajíčkem, posypeme čím chceme…
Výborné koláčky
Potřebné ingredience
Těsto: 1/2 l mléka, 2 hořčicové sklenky oleje, 30 kostek - lžiček cukru, 6 žloutků, 1 kg hladké mouky, 2 kostky droždí, citronová kůra, vanilkový cukr. Náplň: 1/2 kg tvarohu, 2 žloutky, vanilkový cukr, cukr moučka dle chuti, přidávám ještě vanilkový puding Navrch: Povidla, žmolenka
Postup přípravy
Z kvasnic, mléka a cukru připravím kvásek. Jakmile je kvásek vykynutý, vše zpracuji v hladké těsto, které se nelepí a jde hezky od mísy. Nechám na teplém místě vykynout. Jakmile…
Domácí griotka
Potřebné ingredience
půl kila kyselek (višní)
cukr
půl litr rumu
3 litrová lahev
Postup přípravy
Protože je právě doba višní, kyselek, mám pro vás holky super recept na domácí griotku.
Natrháme višně, kyselky, a omyjeme.
Do 3 litrové lahve dáme vrstvu višní, na to…
Oříšková bábovka
Potřebné ingredience
4 vejce
20 dkg pol. mouky
20 dkg cukru
20 dkg tuku (Hera, může být ale i jiný)
10 dkg mletých oříšků
1/8 litru mléka
půl pytlíku prdopeče
Postup přípravy
Výborná bábovka, teď jsem ji pekla, protože mi přejede manža po 14 dnech ze služebky, tak aby věděl, že doma je nejlíp.
Do mísy oddělíme žloutky a bílky si dáme zvlášť.…