Zobrazit přihlášovací formulář
MLETÉ MASO
Holandský řízek

Holandský řízek

Potřebné ingredience

sůl pepř mletý 100 ml mléko 1 hrst petrželka plocholistá 200 g sýr gouda hrubě strouhaný 600 g mleté maso - vepřové ingredience na trojobal mouka, vejce, strouhanka olej na smažení

Postup přípravy

Mleté vepřové maso dáme do mísy a zalijeme mlékem. Poté řádně promícháme, aby se nám maso s mlékem dobře spojilo. Přidáme nastrouhaný sýr, nasekanou petržel a trošku osolíme,…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Nadýchané lívance

Nadýchané lívance

Potřebné ingredience

1 šálek hladké mouky 1 prášek do pečiva 1 špetka soli 2 lžíce cukru 300 ml mléka 1 lžíce oleje 1 vejce

Postup přípravy

V misce smíchej sypké suroviny mouku, prášek do pečiva, sůl, cukr. V druhé misce vyšlehej vejce do pěny přidej mléko nakonec olej, po té postupně v míchej sypkou směs. …

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Šťavnatá žebra, co odpadávají od kosti

Šťavnatá žebra, co odpadávají od kosti

Potřebné ingredience

1kg vepřová žebra, 1lžička soli, špetka kmínu, špetka pepře Pokud pečeme bez omáčky, tak 1/2 lžičky adžika, 1/2 lžičky grilovací koření OMÁČKA 8 lžic kečupu, 4 stroužky česneku, 2 lžičky mleté sladké papriky, 1 lžička chilli, 1 lžička instantní kávy, 3 lžíce marmelády nebo medu.

Postup přípravy

Troubu vyhřej na 220 °C. Žebra ze všech stran osol, okmínuj a opepři. Vlož do pekáče na pokrájenou cibuli na půlkolečka podlej vodou, přiklop nebo zadělej alobalem a dej na 15…

Zobrazit více...
NÁPOJE, DRINKY
Vaječný likér od Lukáše

Vaječný likér od Lukáše

Potřebné ingredience

6x žloutek, 250g cukr moučka, 1x vanilkový cukr, 1x tatra neslazené kondenzované mléko 250ml, klasické mléko 250ml, 250ml vodka, 50ml rum

Postup přípravy

250g cukru moučka a jeden vanilkový cukr utřít nebo ušlehat na pěnu s 6 žloutky, pak přidame kondenzované neslazeného mléko tatra (250ml) plus 250ml převařeného mléka (vypláchnu…

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
Česneková pomazánka

Česneková pomazánka

Potřebné ingredience

1. Varianta: 2x sýr philadelphia 1balení má 125g nebo 2. Varianta: 1x pomazánkové máslo 1 balení má 150g plus 100g zakysané smetany 200 g eidam sýr 45% nebo Gouda 48% 150 g majonéza 5 stroužeků česneku - rozetřený nebo jemně nastrouhaný, špetku pepř mletý, špetku sůl

Postup přípravy

Varianta 1: dva Sýry Philadelphia Varianta 2: jedno pomazánkové máslo s 100g zakysané smetany zašleháme s majonézou, česnekem a pepřem. Na jemno nastrouháme eidam nebo goudu a…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Buchta s pudinkem a zakysanou smetanou

Buchta s pudinkem a zakysanou smetanou

Potřebné ingredience

4ks vejce, 250g cukr, 1hrnek olej, 1hrnek mléko, 400g polohrubá mouka, 1prášek do pečiva, vanilkový pudink uvařený ze dvou sáčků. Krém 2ks zakysaná smetana 2ks vanilkový cukr skořice - mletá

Postup přípravy

1) Vejce s cukrem vyšleháme do pěny, přidáme olej, mléko a nakonec vmícháme mouku smíchanou s kypřícím práškem. 2) Těsto nalijeme na hlubší vymazaný a vysypaný plech a rovnoměrně…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Buchta od mamči

Buchta od mamči

Potřebné ingredience

Korpus 3hr hl. mouky, 1hr cukru, 3pl kakao, špetka soli, 3/4hr olej, 2hr vody, 2lz sody, 2pl octa. Krém 2x zakysaná smetana, 1x smetana na šlehání, stužovač do smetany, 2x vanilkový cukr, 2pl mascarpone. Poleva 1čokoláda, 100% tuk iva 25g

Postup přípravy

Prosijeme mouku s kakaem, pak přidáme cukr a sůl. Postupně zašlehame vodu, olej, sodu smíchanou s octem. Pečeme v předem vyhřáté troubě 20-25min na 170°C. Šlehačku vyšlehám se…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Bramborové knedlíky

Bramborové knedlíky

Potřebné ingredience

500g brambor, 250g krupičky, 1 vejce, 1/2 lžičky solamylu, 1 zarovnaná lžička soli do těsta, 1 vrchovatá lžička soli do vody na vaření knedlíků

Postup přípravy

Uvařené brambory ještě teplé oloupeme. Nastrouháme 1/2 na jemném struhadle, 1/2 na hrubém struhadle, smícháme s krupicí, vejcem, solamylem, solí a zpracujeme pevné těsto. Utvoříme…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Krupicová kaše

Krupicová kaše

Potřebné ingredience

0,5l mléko, 4 zarovnané lžíce dětské krupičky, 2 zarovnané lžíce cukru, špetka soli, máslo, granko

Postup přípravy

Do poloviny mléka nasypeme 4 zarovnané lžíce krupičky necháme 30min nabobtnat. Na plotnu dáme ohřát zbytek mléka, poté vlejeme krupičku v mléce, přidáme špetku soli 2lžíce cukru a…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Koprová omáčka

Koprová omáčka

Potřebné ingredience

1l mléka, sůl 1 lžička, 1 balíček kopru, 2 lžíce octa, 3lžíce cukr, 100g másla, 3 lžíce hladké mouky. PŘÍLOHA : vejce, brambory.

Postup přípravy

Čerstvý kopr obereme a nasekáme. Do rozpuštěného 100g másla nasypeme 3lžíce hl. mouky a trochu orestujeme... Za stálého míchání nalijeme 1L mléka osolíme 1lžickou soli - necháme…

Zobrazit více...

Kategorie