Pikantní brambůrky se smetanou a rybička :o)
Potřebné ingredience
brambory (množství jako na francouzské brambory),
šlehačka,
Moravanka (pálivá sterilovaná zeleninka),
ryba (my rádi Pangasia, ale může být i filé),
popř. trojobal
Postup přípravy
Tenhle recept vymysleli chlapi (tedy doslova můj strýc hasič a jeho kamarádi, kteří si ho jako oblíbený pokrm připravovali).
Brambory uvaříme ve slupce (ze syrových to není…
Bramborové placičky plněné paštikou (rychlé a chutná i…
Potřebné ingredience
těsto na bramborové knedlíky (používáme kupované),
krájená paštika,
jako příloha dušená mrkev popř. mražená zeleninka podle chuti,
Postup přípravy
Tento recept vymyslela moje maminka, když potřebovala honem něco teplého a dobrého k večeři.
Bramborové těsto připravíme dle návodu (nepřidávejte příliš vody, ať není těsto…
Krémová polévka z červené čočky (recept přivezený z…
Potřebné ingredience
220g červené čočky (taková ta drobná, oranžová, ne klasická!),
1 velký brambor,
1 větší cibule,
bobkový list,
sůl,
2,5l vody,
citron na dochucení
Postup přípravy
Dáme vařit vodu.
Nakrájíme si cibuli na kostičky, oloupeme brambor a připravíme si potřebné množství čočky.
Do vroucí vody nasypeme čočku, pokrájenou cibuli a vložíme i…