Zobrazit přihlášovací formulář
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Nejlepší medové perníčky - jsou hned měkké!!!

Nejlepší medové perníčky - jsou hned měkké!!!

Potřebné ingredience

1/2 kg hladké mouky, 12dkg medu, 19 dkg hery, 2 celá vajíčka, 20dkg moučkového cukru, 1 lžička jedlé sody, štˇáva z 1 citronu, perníkové koření (cca půl pytlíku)

Postup přípravy

Hladkou mouku nasypeme na vál, přidáme 1 lžičku jedlé sody, moučkový cukr a citronovou štˇávou. Mezitím si rozehřejeme med, do něj dáme rozpustit heru a do vlažného rozkvedláme…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Výborná jablíčková buchtička

Výborná jablíčková buchtička

Potřebné ingredience

4-5 vajec, 250g cukru, 1/4l oleje nebo rozpuštěné hery, 300g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, větší množství strouhaným jablek, rum, skořice, vlašské ořechy.

Postup přípravy

Připravíme těsto,které nalijeme na pekáč vyložený pečícím papírem (trochu těsta si necháme navrch), poklademe strouhanými jablíčky, posypeme cukrem skořicí, zakapeme rumem,…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Španělský fazolový hrnec

Španělský fazolový hrnec

Potřebné ingredience

400g hovězího masa, 200g španělského salámu Chorizo, 1 cibule, 2 stroužky česneku,koření Mexico gril (nebo 2 lžičky mleté papriky, špetka chilli, pepř), sůl, bobkový list, olivový olej, 1 plechovka loupaných rajčat, 1 plechovka bílých fazolí.

Postup přípravy

Kousky masa osmahneme spolu s cibulí na olivovém oleji, přidáme chorizo, veškeré koření, česnek, a dusíme do měkka, obačs podlijeme vodou a nebo bílým vínem.Nakonec vmícháme…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Tvarohová buchta s rebarborou

Tvarohová buchta s rebarborou

Potřebné ingredience

3 vejce, 1/2 kostky másla, 250g tvarohu, 250g cukru, 250g polohrubé mouky, 1 vanilkový cukr, 1 prášek do pečiva, skořice, cukr a drobenka na posypání, rebarbora.

Postup přípravy

Tuk utřeme s vejci a cukrem, přidáme tvaroh a nakonec vmícháme mouku s práškem do pečiva.Vznikne nám hustší těsto,které lžící přendáme do vymyzaného a moukou vysypaného pekáče…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Zapečené kotletky s anglickou slaninou

Zapečené kotletky s anglickou slaninou

Potřebné ingredience

Vepřové kotlety nebo kýta, plátky anglické slaniny, lečo, tvrdý sýr, smetana, sůl, pepř.

Postup přípravy

Naklepané,osolené a opepřené kotletky naskládáme do pekáčku, na ně položíme plátky anglické, vylijeme lečo, posypeme strouhaným sýrem a zalijeme smetanou.Dáme zapéct asi na 45 min…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
BROKOLICOVÉ PLACIČKY

BROKOLICOVÉ PLACIČKY

Potřebné ingredience

brokolice, vejce, dětská krupička, sůl

Postup přípravy

Brokolici povařím ve slané vodě ale ne úplně do měkka, není pak dobrá, rozeberu jí na růžičky a nadrobno nakrájím, smíchám s rozšlehaným vajíčkem (podle potřeby 2-3), zahustím 1-2…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Pohádkový dort ze zakysané smetany

Pohádkový dort ze zakysané smetany

Potřebné ingredience

3 balíčky dětských piškotů,
2 zakysané smetany,
1 smetana ke šlehání,
ovoce - nejlepší jsou čerstvé jahody,
3 vanilkové cukry

Postup přípravy

Zakysané smetany smícháme s vanilkovými cukry a ušlehanou šlehačkou a vrstvíme střídavě s piškoty a ovocem do dortové formy nebo misky (začínáme piškoty - vrtsva krému - ovoce -…

Zobrazit více...

Kategorie