Vaječný koňak
Potřebné ingredience
3 žloutky, 1 plechovku slazeného kondenzovaného mléka, 1 vanilkový cukr a rum dle chuti.
Postup přípravy
Žloutky vymícháme v mixéru s kondenzovaným mlékem a vanilkovým cukrem a pak přidáme rum. Já dávám tak, abych měla necelý litr hotového koňaku. tak třičtvrtě litru. Nic nevařím....…
Nejlepší masíčko
Potřebné ingredience
Jakékoliv maso, slanina, cibule, sušené houby, sůl, pepř, skořice, strouhaná kůrka chleba
Postup přípravy
Do pekáče dáme vyškvařit trochu slaniny, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli. Až zesklovatí, dáme orestovat nakrájené maso na kostky, osolíme opepříme a přidáme sušené houby.…
Olejové buchty
Potřebné ingredience
Těsto:\\r\\n1/2 l mléka, 20 kostek cukru, kostka kvasnic, 6 žloutků, 4 dcl oleje, 1kg polohrubé mouky\\r\\nNáplň: \\r\\n2 tvarohy ( klasické kostky..........néé vaničkový), 2 žloutky, rozinky a moučkový cukr podle chuti\\r\\nZdobení:\\r\\n1rozšlehané vejce, povidla, drobenka ( máslo, cukr, polohrubá mouka)
Postup přípravy
Z vlažného mléka, droždí a cukru necháme vzejít kvásek. Přidáme ostatní suroviny na těsto a vymícháme. Necháme vykynout. Potom vyválíme stejnoměrnou placku a menším hrnečkem…
Rybízová šťáva
Potřebné ingredience
1 kg rybízu, 1 l vody, 3 dkg kyseliny citronové, 1 kg cukru, konzervant
Postup přípravy
Rybíz pomačkáme zalejeme vodou, přidáme kyselinu citronovou. Necháme 24 h stát, potom přecedíme, přidáme cukr a konzervant. Mícháme, dokud se cukr nerozpustí :-) lijeme do pořádně…
Třešňová šťáva
Potřebné ingredience
1 l třešní, 1 l vody, 3dkg kyseliny citronové, 1kg cukru, konzervant
Postup přípravy
Třešně pomačkáme, přidáme kyselinu citronovou a zalijeme vodou. Necháme 24 h stát v chladnu. Potom přecedíme přidáme cukr a konzervant. Mírně zahřejeme, aby se cukr rychleji…
Semínkové sušenky :-)
Potřebné ingredience
30 dkg, slunečnice, 20 dkg sezamu, 1/4 l třtinového cukru ( já jsem dala jen 2 dcl třtinového cukru ), 2 bílky
Postup přípravy
Všechny suroviny smícháme. Bílky nešlehat !!! Zamícháme a děláme malé placky na pečící papír. Pečeme asi na 170°C asi 15 minut. Mooooooooc dobré :-) Zvládne i začátečník a bude…
Kopřivová šťáva
Potřebné ingredience
100 ks kopřiv, 3 l převařené vody, 4 citrony, 20 dkg kyseliny citronové, 3 kg cukru kristal, konzervant
Postup přípravy
Kopřivy, citrony a 20 dkg kyseliny citronové necháme louhovat 24 hodin. Potom přecedíme a přidáme cukr a konzervant. Pořádně rozmícháme a nalejeme do vymytých lahví. :-)
Štáva z máty
Potřebné ingredience
30 ks stonků máty, 2 citrony, 2l vody, 10dkg kyseliny citronové, 2 kg cukru krystal, konzervant
Postup přípravy
Mátu , nakrájený citron, vodu a kyselinu, necháme louhovat 24 hodin. Přecedíme přes plátýnko, přidáme cukr a konzervant a mícháme do rozpuštění. Lejeme do dobře vymytých lahví :-)
Bezová šťáva
Potřebné ingredience
12 velkých květů bezu, 1,5 l studené vody, 50g kyseliny citronové, 2,5kg cukru krystal, 1/2 sáčku přípravku na konzervování.
Postup přípravy
Do 1,5 l studené vody dám očištěné bezové květy, přidám kyselinu citronovou a nechám 24 hodin louhovat. Pak přecedíme přes plátýnko a přidáme 2,5kg cukru, a mícháme dokud se…
Azu po Tatarsku
Potřebné ingredience
Hovězí maso ( může být i vepřové, kuřecí ), cibule, tuk, sůl, pepř, bobkový list, hladká mouka, vývar ( já dávám masoxový ), a rajský protlak.
Postup přípravy
Cibulku osmažím do růžova na rozpáleném tuku. Přidám nakrájené maso na nudličky a orestuji. Opepřím, dám bobkový list...........já, že dávám masoxový vývar, tak nesolím. Podusím,…