Kuřecí závitky
Potřebné ingredience
kuřecí nebo prsní řízky, něco na náplně ( např.vajčko,žampiony, anglická), hladká mouka, sladká mletá paprika, anglická nebo uzený bůček
Postup přípravy
maso naklepeme osolíme, poklademe plátky anglické, položíme náplň, zatočíme, obalíme v mouce smíchané s paprikou, dusíme.
Tvarohový dort
Potřebné ingredience
2 vejce, 1 van.cukr, 10 dkg cukr moučka, asi 30 g másla, 1 tvaroh, 2 dcl mléka, 2 sáčky želatiny, ovoce ( čerstvé nebo zavařenina)
Postup přípravy
Vejce, van.cukr, cukr moučku, máslo, tvaroh a mléko s jedním balením želatiny pořádně rozmixujeme. Čtěte návod na želatině. Já ji rozpusítm vždy v mléku a pak přidám k ostatnímu…
Kuřecí maso obalené v kukuřičných lupíncích a sezamem
Potřebné ingredience
Přísady jsou asi na 4 řízky kuř.prsa, hladká mouka, vejce, asi 150-200g Corn flaků, 100 g sezamových semínek, sůl
Postup přípravy
Kuř. prsa naklepeme a osolíme. Kukuřičné lupínky rozdrtíme a smícháme se sezamem. Pak prsa obaluje do klasického trojobalu: mouka, vejce, akorát místo strouhanky použijeme směs…
Maso pod peřinou
Potřebné ingredience
Mleté maso, koření podle chuti, brambory, mléko, nastrouhaný tvrdý sýr
Postup přípravy
Dáme do hrnce vařit brambory. Jakmile začnou vařit, v zapékací míse začneme dusit ml. maso. Přidáme koření podle své chuti (oregáno, bazalka....může se přidat i troška kečupu) -…
Zapečený pangasius
Potřebné ingredience
filety z Pangasia nebo jiné rybí filety, pepř, balíček oliv, tvrdý sýr, pár kapek oleje, já navíc dávám koření na ryby, ale může být i jiné nebo bez. Jako přílohu doporučuji brambory a zeleninový salátek.
Olivy se dají po upečení kvůli dětem vytáhnout nebo tam vůbec nemusí být.
Pokud tam olivy nedáte, tak rybu trochu osolte.
Postup přípravy
Do zapékací mísy nakapeme trošku oleje, na něho dáme okořeněného Pangasiuse nakrájeného na větší kousky, nakrájíme olivy na kousky (komu nechutnají olivy, může dát rajčata nebo…
Zapečené těstoviny s kuřecím masem
Potřebné ingredience
1 balení těstovin (jakékoliv, my máme nejraději motýlky), 20dkg kuřecího (krůtího) masa, 15 dkg čerstvých žampionů, 1 pórek, 250 ml šlehačky, 20 dkg eidamu, sůl, pepř nejlépe čerstvá, ale může být i sušená bazalka, sojová omáčka, worchester.
Postup přípravy
Maso nakrájíme na malé kousky, dáme opéct do zapékací s žampiony, pórkem, sojovkou, worčestrem, bazalkou,solí, pepřem. Nakrájený pórek dáme až je maso měkčí. Když je maso hotové,…