Zobrazit přihlášovací formulář
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Ořechové řezy

Ořechové řezy

Potřebné ingredience

TĚSTO -20dkg hladké mouky, 14dkg másla, 5dkg mletého cukru, 3 žloutky Nádivka - 16dkg pokrájených ořechů, 22dkg cukru moučka, 1tabulka čokolády, trochu skořice, 3 bílky marmeláda na potření

Postup přípravy

Vypracujeme hladké těsto a vyválíme placku asi 1/2cm silnou a dáme na plech a péct do trouby tak na 180stup.
Těsto hlídáme a jak je napůl upečené tak jej vytáhneme z trouby a…

Zobrazit více...
DORTY
Trochu jiný dort

Trochu jiný dort

Potřebné ingredience

4*pomazánkové máslo, 2*kulatý chleba, 500g salámové pomázánky ,olivi, klobásky-mini, trvanlivý salám - vysočina, poličan atd..

Postup přípravy

chleba zbavíme kurky ze všech stran rozřízneme na 3díly - každý. Naplníme salámovou pomazánkou. Z vrchu chleba natřeme pomaz. máslem a ozdobíme.

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Pařížské rohlíčky

Pařížské rohlíčky

Potřebné ingredience

30dkg cukru,2 vejce, 30dkg ořechů(mletých)

Postup přípravy

cukr,vejce a ořechy vyšleháme a susíme v mírné troubě - hodně naskočí.

Krém: 12,5dkg mlet. cukru,1vejce,2dkg kakaa,3lžíce rumu - ušlehat
přidat 12,5dkg změklého 100%…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
DOMÁCÍ TOFFIFE:

DOMÁCÍ TOFFIFE:

Potřebné ingredience

1 slazené kondenzované mléko, 1/2 balíčku lískových oříšků, 1 čokoláda na vaření, 50 g ztuženého tuku.

Postup přípravy

Uzavřenou plechovku mléka vaříme v tlakovém hrnci asi 45 minut na karamel. Nad parou necháme rozpustit čokoládu, ztužený tuk a vymícháme do hladké polevy. Do otvoru plastové…

Zobrazit více...
NÁPOJE, DRINKY
Karamelový likér neboli domácí baileys

Karamelový likér neboli domácí baileys

Potřebné ingredience

2 konzervy salka
0,5l rumu
0,2l šlehačky

Postup přípravy

Plechovky dáme do hrnce s vodou a přivedeme k varu,na mírném ohni vaříme 90minut
Vychladlé nalieme do mixéru a postupně přiléváme rum i smetanu.
tak at vám chutná míša

Zobrazit více...
NÁPOJE, DRINKY
Likér z ledových kaštanů

Likér z ledových kaštanů

Potřebné ingredience

250 ml šlehačky,1 SALKO, 3x ledové kaštany, 4 kostičky hořké čokolády,
1/2 litru rumu.

Postup přípravy

Šlehačku vylijeme do hrnce a přidáme čokoládu a nalámané tyčinky
ledových kaštanů. Za stálého míchání povaříme. Poté sejmeme z plotny,
necháme vychladnout, vlijeme SALKO…

Zobrazit více...

Kategorie