Zobrazit přihlášovací formulář
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Ovocné kynuté knedlíky z domácí pekárny

Ovocné kynuté knedlíky z domácí pekárny

Potřebné ingredience

250 ml mléka, 400 g hrubé mouky, špetka soli, 2 lžičky instantního droždí nebo 20 g čerstvého

Postup přípravy

Suroviny vložíme do domácí pekárny v uvedeném pořadí a spustíme program na přípravu těsta. Z vykynutého těsta odkrajujeme malé kousky, které vyválíme na placičku a do ní dobře…

Zobrazit více...
DORTY
Vláček pro Markétku

Vláček pro Markétku

Potřebné ingredience

mléčná hmota dle Marcela P. (Arielll) ID 126509 (z 200 g sušeného mléka stačilo bohatě, dost velký kus jsem vyhodila), mramorový korpus od Dáša V. (onasi) ID 9782, krém z čokoládového pudinku a másla, uvnitř broskve a jahody, mašinka a vagónky z miňonek, barviva prášková od Kovandů

Postup přípravy

Můj druhý pokus o potahový dort, první se celý roztekl, tenhle snad vydrží...

Zobrazit více...
DIETY
Těstovinový salát se Šmakounem

Těstovinový salát se Šmakounem

Potřebné ingredience

150 g těstovin (třeba vrtulky), 80 g kukuřice, 2 rajčata, 200 g neochuceného Šmakouna
zálivka: 1 bílý jogurt (150 g), 3 lžíce kečupu, sůl, pepř.

Postup přípravy

Těstoviny uvaříme na skus, pokud máme kukuřici mraženou, přihodíme k vařícím se těstovinám, když už jsou skoro uvařené. Scedíme, přidáme rajčata a Šmakouna nakrájené na kostičky …

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Základní recept na chleba v domácí pekárně

Základní recept na chleba v domácí pekárně

Potřebné ingredience

300 ml vody, 2 lžičky cukru, 2 lžičky soli, 1 lžička kmínu, 500 g hladké pšeničné mouky, 1 lžička inst. droždí

Postup přípravy

program základní (ETA - I KLASIK)
velikost I
kůrka střední

Recept je vhodný pro úplné začátečníky. Chlebík na fotce je přesně podle receptu, jen z hladké mouky. Část…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Jogurtový chlebík se slunečnicovými semínky

Jogurtový chlebík se slunečnicovými semínky

Potřebné ingredience

150 ml bílého jogurtu, 1 PL oleje, 125 ml vody, 125 ml mléka, 2 ČL cukru, 2,5 ČL soli, 300 g polohrubé pšeničné mouky, 100 g chlebové mouky pšeničné (dávám celozrnnou), 100 g chlebové mouky žitné,
1 ČL droždí, slunečnicová semínka (či jiná dle chuti)

Postup přípravy

program základní (ETA - I KLASIK)
velikost I
kůrka střední

Po signálu přihodíme semínka.
Před posledním kynutím vyndavám metly, chlebík naříznu a posypu lněným…

Zobrazit více...

Kategorie