Celozrnné špenátové koláčky s ricottou
Potřebné ingredience
200g čerstvého baby špenátu, 160g sýra leerdameer, 250g ricotty, 2 žloutky, 2 listy salátové bazalky, 190g celozrnné mouky, 25g vychlazeného másla, 5 a ½ lžic ledové vody, + hrst píniových semínek na ozdobu, + 2 pláty průhledné dárkové fólie, + fazole (nebo jiné luštěniny) jako zátěž (viz tipy a triky)
Postup přípravy
Nejprve si připravte těsto.
Do vychlazené mísy (viz tipy a triky) si nasypte 190g celozrnné mouky a nakrájejte do ní na tenké plátky vychlazené máslo. Prsty rychle promněte, až…
Ricottové halušky s meduňkovo-třešňovým přelivem
Potřebné ingredience
Na halušky: 250g ricotty 125g krupice 50g hrubé mouky 2 vejce pokojové teploty 1 necelá lžíce změklého másla (cca 15g) 1 lžička třtinového cukru + špetka soli Na omáčku: 1000g vypeckovaných třešní 100g čistých lístků meduňky 5 lžic třtinového cukru + několik třešní a několik lístků meduňky na ozdobu
Postup přípravy
Máslo společně s vejci a lžičkou cukru vyšlehejte do pěny. Zvlášť v míse smíchejte krupici, mouku a špetku soli. Přidejte máslovo-vaječnou směs a vymíchejte v lepivé těsto.
"Třešňová marmeláda" s vanilkou
Potřebné ingredience
1000g vypeckovaných třešní 5 lžic třtinového cukru 1 balení gelfix 3:1 1 vanilkový lusk
Postup přípravy
Na začátku si připravte zavařovací sklenice i víčka, protože později už k tomu nebudete mít příležitost. Sklenice i s víčky (i když jsou nově zakoupené) nejprve pořádně vymyjte a…
"Pruhované" čokoládové košíčky s třešní
Potřebné ingredience
Na košíčky: 100g mléčné čokolády 100g hořké čokolády (čím víc procent kakaa, tím lépe) + tenký malířský štěteček + papírové košíčky na dezerty Na krém: 125g mascarpone 75g bílé čokolády (viz tipy a triky) + třešně na ozdobu košíčků
Postup přípravy
Nejprve si připravte čokoládové košíčky.
Ve dvou tepluvzdorných mísách položených nad hrnce s mírně vroucí vodou si zvlášť rozpusťte rozlámanou hořkou i mléčnou čokoládu.
Sedmikráskový med
Potřebné ingredience
1000 květů semdikrásek 1400g třtinového cukru 3 limety + 1 litr vroucí vody + čisté (nejlépe vyvařené) sklenice s víčky na uskladnění medu
Postup přípravy
Sedmikráskám odštípejte pomocí nehtů stonky těsně pod hlavičkami, abyste měli jen čistý květ.
Květy nasypte do větší mísy, zalijte studenou vodou a nechte alespoň 20 minut…
Čokoládové lístky
Potřebné ingredience
hořká čokoláda (s vysokým množstvím kakaa) mléčná čokoláda bílá čokoláda listy natrhané v lese nebo na zahradě (viz tipy a triky) + tenký štětec
Postup přípravy
Když listy sbíráte tak jako já v hustém lese, není třeba je před použitím omývat. Pokud však nemáte jinou možnost, než natrhat je v parku podél tříproudové silnice, musíte je…