Kokosové řezy - Eskymo
Potřebné ingredience
TĚSTO: 4 vejce, 20dkg cukr moučka, 20 dkg hrubé mouky, 2 dcl oleje, 1/2 prášek do pečiva, 2 lžíce kakaa POLEVA:1 kokosový puding, 1/4 l mléka, 18 dkg másla, 12 dkg cukru, čokoláda na vaření + tuk
Postup přípravy
INSPIRACE ZDE u paní Leony: http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=22594
1) Připravíme si sníh ze 4 bílků. Vyšleháme žloutky s cukrem, moukou, vmícháme sníh. Přidáme olej…
Rýžový nákyp s ovocem
Potřebné ingredience
600g rýže (ne parboiled!!!), 1,5litru mléka, 3 vajíčka, 15-20dkg cukru krupice, 10 dkg másla,vanilkový cukr, citronová kůra, sůl.
Postup přípravy
1) Několikrát propláchnutou rýži vložíme do teplého mléka a přivedeme k varu
2) Osolíme, přidáme 100g másla a dusíme do měkka.
3) Připravíme si vymazaný pekáč, sníh z bílků…
Vdolečky s povidly
Potřebné ingredience
500g polohr. mouky, 80g cukru krupice, 200ml mléka, 40g droždí, 2 vejce, 60g másla, citron. kůra, sůl
olej na smažení( hodně!!), povidla, šlehačka nebo tvaroh na zdobení
Postup přípravy
Připravíme si kvásek (droždí, 2PL cukru, 2 PLmouky, 4PL mléka)
1) Do mouky dáme vejce, cukr, citr. kůru, sůl, rozpuštěné vlahé máslo, vlažné mléko a kvásek.
2) Pečlivě…
Vepřové maso s bramborami ve smetaně
Potřebné ingredience
Vepřové maso (6-8 plátků), větší brambory 1-1,5 kg, smetana 30% - 5dcl, Eidam na posypání, cibule, paprika, pórek, Podravka (Knorr apod.)česnek, pepř, sůl,
(Maso lze nahradit množstvím šunky, pro vegetariány úplně vynechat)
Postup přípravy
1) Osmažíme si na nahrubo nakrájenou cibuli
2) Na vymaštěný pekáč poklademe syrové brambory nakrájené na silné plátky, posypeme Podravkou, opepříme
3) Posypeme pórkem,…
Rady na kynuté těsto
Potřebné ingredience
pár rad a tipů, aby se těsto vydařilo :-)
Postup přípravy
1. KVÁSEK - NEJDŮLEŽITĚJŠÍ JE TEPLOTA.
Nejlepší je zahřát mléko na 25-30°C. Vyšší vede ke kysání těsta, nad 75°C kvasinky zahubíme a těsto bude spařené. Těsto vypracováváme a…
Rajská omáčka - postup od profikuchaře
Potřebné ingredience
Kořenová zelenina, cibule, raj. protlak, hov. vývar, olej, hl. mouka (jíška) ocet, cukr, koření : sůl, skořice, nové koření, celý pepř, bobkový list
Postup přípravy
1) Ve velkém hrnci: na oleji orestujeme kořenovou zeleninu, petržel a celer lehnce do hněda (viz.foto), přidáme koření (i skořici). Restujeme.
2) Pak teprve přidáme cibuli…