Zobrazit přihlášovací formulář
SALÁTY, ZÁLIVKY
Sloní žrádlo

Sloní žrádlo

Potřebné ingredience

Nálev:
2 lžíce octa
2 lžíce vody
2 lžíce kečupu
2 lžíce cukru
2 lžíce oleje
2 lžíce worčestru – provařit a nechat vychladnout

Postup přípravy

0.5 kg točeňáku
3-4 ks slovenské papriky (může být i červená či žlutá)
5-6 ks větších kys. okurek
majolka či tatarka
Promícháme a dáme uležet do ledničky.

Zobrazit více...
ZVĚŘINA
Myslivecké řízky

Myslivecké řízky

Potřebné ingredience

Zvěřina – kýta
Vepřové – kýta

Postup přípravy

Maso naklepat, osolit, opepřit, potřít hořčicí a pokládáme cibuli na kolečka.Spíchneme párátkem a obalíme v 3 obalu.

Zobrazit více...
POLÉVKY
Pravá Šumavská bramboračka

Pravá Šumavská bramboračka

Potřebné ingredience

Brambory na kostičky
Cibule na kolečka
Česnek, zelenina, hrst rýže, houby, podravka, sůl, magi

Postup přípravy

Vše vařit dohromady a do varu přidat vajíčkovou jíšku (hl. mouka,máslo,sůl, vajíčko celé)
Při expedici majoránka.

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
Tzatziki

Tzatziki

Potřebné ingredience

1 tvaroh, 2 kostičky měkkého taveného sýra bez příchuti, 2 lžíce zakysané smetany, 4 stroužky česneku, 1 salátová okurka, sůl, koření tzatziki

Postup přípravy

Vše smícháme dohromady.....

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
Marináda č.2

Marináda č.2

Potřebné ingredience

Na 1,5 kg masa: 3 lžičky sladké papriky, 1 lžička mletého pepře, 2 lžičky soli, 1 lžička kmínu, 1 lžička cukru, 6-7 stroužků prolisovaného česneku, 1 dl převařené studené vody a 1 dl oleje

Postup přípravy

Všechny ingredience společně promícháme. Do této marinády vložíme na několik hodin maso (výběr dle vlastní chuti) a poté tepelně upravíme na pánvi či grilu.

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
Marináda na maso

Marináda na maso

Potřebné ingredience

1 vejce, 2 lžíce sójové omáčky, 1 lžička kari koření, paprika sladká a pálivá, pepř, hořčice, kečup, 1 lžička grilovacího koření, trocha piva, podle chuti i česnek

Postup přípravy

Vše smíchat dohromady.........

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Kuřecí (vepřové) játra po Indicku

Kuřecí (vepřové) játra po Indicku

Potřebné ingredience

300 g očíštěných jater, 1 kuřecí prso, 2 vejce, 2 lžíce solamylu, 1 lžíčka soli, půl lžíčky pepře, půl lžičky podravky , 1 lžíce majolky, špetka kari a chilli

Postup přípravy

Všechny ingredience smícháme do misky a přidáme na nudličky nakrájené játra a prsíčko. Necháme 2 hod.uležet a potom zprudka opečeme.

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Řízky Pantáty Třísky

Řízky Pantáty Třísky

Potřebné ingredience

Vepřové – pečeně, krkovice

1 kg masa
4 vejce
1 lžička pepře
1 lžička kari
1 lžička pálivé a sladké papriky
1 lžička drceného kmína
1 lžička soli, kečupu, majoránky
3 lžice oleje

Postup přípravy

Řízky naklepeme,nasolíme a opepříme.24 hod.necháme uležet naložené ve směsy.Prudce opečeme.
Výborná zaležitost.......

Zobrazit více...

Kategorie