Zobrazit přihlášovací formulář
DOMÁCÍ PEKÁRNY
CHLEBÍK S CIBULÍ A MAJORÁNKOU

CHLEBÍK S CIBULÍ A MAJORÁNKOU

Potřebné ingredience

podle Jana L. (JanaLud) ID 151078

Postup přípravy

je úžasný!

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
PERNÍK Z PEKÁRNY

PERNÍK Z PEKÁRNY

Potřebné ingredience

200 ml uvařené vychladlé sladové kávy Alnatura, 200 ml mléka, 100 ml olivového oleje, 4 PL medu, 3 vejce, 50 dkg polohrubé mouky, 1 prášek do perníku, 20 dkg cukru, 5 PL kakaa, pytlíček rozinek namočených v rumu.

Postup přípravy

V uvedeném pořadí dáme do pekárny. Zapneme na 20 minut program DORT. Pak vyndáme háky a zapneme program PEČENÍ. Mám ho u Ety na 60 minut, ale ještě jsem asi 10 minut dopékala.

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
PODMÁSLOVÝ CHLÉB

PODMÁSLOVÝ CHLÉB

Potřebné ingredience

330 ml podmáslí, 2 PL olivového oleje, 15 dkg pšeničné celozrnné mouky, 20 dkg žitné hladké mouky, 15 dkg hladké bílé mouky, 1 ČL cukru, 2 ČL soli, 1,5 ČL droždí, 2 ČL chlebového koření. Semínka: kmín, slunečnice, len, sezam, tykev, vločky.....2 hrsti po zapípání pekárny.

Postup přípravy

V uvedeném pořadí dáme do pekárny. Těsto hlídám, někdy je třeba přidat trochu mouky. Po signálu přidám semínka. Háky vyndavám, když je na displeji čas 1.45. Těsto urovnám mokrýma…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
SEMÍNKOVÝ CHLÉB

SEMÍNKOVÝ CHLÉB

Potřebné ingredience

300 ml vody, 3 PL olivového oleje, 15 dkg pšeničné celozrnné mouky, 15 dkg žitné mouky, 20 dkg hladké bílé mouky, 1 ČL cukru, 2 ČL soli, 1 ČL droždí, 2 ČL chlebového koření.
Semínka: kmín, slunečnice, len, sezam, tykev, vločky.....2 hrsti po zapípání pekárny.

Postup přípravy

V uvedeném pořadí dáme do pekárny. Těsto hlídám, někdy je třeba přidat trochu mouky. Po signálu přidám semínka. Háky vyndavám, když je na displeji čas 1.45. Těsto urovnám mokrýma…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
HARLEKÝN

HARLEKÝN

Potřebné ingredience

NA TĚSTO: 27 dkg cukru, 6 PL horké vody, 6 žloutků, 6 PL kakaa - UŠLEHAT.
22 dkg hrubé mouky, sníh ze 6 bílků, 1/2 prášku do pečiva.
JÍŠKA: 15 dkg másla, solamyl, studené mléko
VYŠLEHAT:15 dkg cukru moučka, 15 dkg másla,1 celé vejce (nemusí být), 3 PL kakaa.
NA ZDOBENÍ: 1 smetana na šlehání bílá, 1 smetana na šlehání pařížská

Postup přípravy

Cukr, žloutky, kakao a vodu vyšleháme. Opatrně přidáme hrubou mouku, sníh a prášek do pečiva. Nalijeme do kulaté formy o průměru 28 cm.
Máslo rozpustíme, přidáme asi tak 2 PL…

Zobrazit více...

Kategorie