Koláč s čokoládovou duší - podle Apetitu
Potřebné ingredience
170 g změklého másla nebo Hery 170 g krupicového cukru, nejlépe hnědého 3 vejce 200 g hladké mouky 2 lžičky prášku do pečiva 4 lžičky skořice 4 lžíce mléka 4 lžíce Nutelly 50 g lískových ořechů
Postup přípravy
Jak dlouho?
Doba přípravy: 20 minut
Pečení: 70 minut, Chlazení: 20 minut
Příprava:
1. Předehřejte troubu na 180 °C, horkovzdušnou na 160 °C. Kulatou…
Vánočka do formy
Potřebné ingredience
40 dkg hladké mouky 10 dkg cukr krupice 1 vanilkový cukr kůra z jednoho citronu špetka soli 2-2,5 dcl mléka 1 dcl oleje 2 žloutky kostka droždí rozinky (předem namočené v rumu)
Postup přípravy
vše vložím do pekárny a nechám vykynout, keramickou formu na vánočku vymažu vrstvou másla a vysypu plátky mandlí.....peču při 160 stupních cca 45 minut
Sněhový dort s jahodami a se šlehačkou
Potřebné ingredience
Ingredience: * 20 g vyloupaných pistácií (klidně můžete dát i mandle nebo ořechy) * 100 g másla pokojové teploty + ještě trochu na vymazání formy * 100 g moučkového cukru * 1 velké vejce a 2 žloutky (bílky si ponechte na sníh) * 80 g hladké mouky prosáté * s ½ lžičkou prášku do pečiva Přidávám ještě asi 1 dcl mléka. Na sníh: * 2 bílky * 100 g moučkového cukru Na ozdobu: * 300 ml smetany ušlehané * do polotuha * 200 g jahod bez stopek Jak dlouho? * Doba přípravy: 30 minut * Pečení: 45 minut * Počet porcí: 8
Postup přípravy
Recept je z časopisu Apetit, je náš oblíbený, určitě vyzkoušejte!
Příprava jídla
1. Začněte korpusem: troubu předehřejte na 180, horkovzdušnou na
160 °C. Otevírací…