dort Hello Kitty
Potřebné ingredience
mramorový korpus , krém mascarpone, a pařížský dle receptu Dáša V. (onasi) jako na mramorový dort, ale ze šesti vajec: 375g hladké mouky, 1prášek do pečiva , 6 vajec, 360g cukru moučka, 250ml oleje, 125ml vroucí vody, kakao, na krém: 2 šlehačky, 2 stogramové čokolády na vaření, ztužovač šlehačky POSTUP PŘÍPRAVY viz obrázkový postup Ušleháme bílky s polovinou cukru (se 180g). v druhé míse šleháme žloutky s dalšími 180g cukru, můžeme přidat vanilkový cukr. Postupně přiléváme olej, mouku zamíchanou s práškem do pečiva a vodu. Nakone vmícháme sníh. Třetinu těsta dáme zpátky do nádoby, kde jsme šlehali bílky a obarvíme ji kakaem ( nevím, kolik napsat, určitě to jsou 2 lžíce, poznáte podle barvy...) Do vymazané formy střídavě klademe těsto po lžících. dáme na střed formy jednu lžíci tmavou a na to dvě lžíce světlého těsta. takto to stále opakujeme až do spotřebování těsta. Nemícháme!!! Tento postup způsobí to, že se těsto pomalu rovnoměrně rozlévá a vytvoří po rozkrojení jakési vrstvy či proužky. Buďte trpělivé, je to piplačka, ale když tohle zvládnete, máte to nejhorší za sebou! Pečeme ve vyhřáté troubě na střední teplotu. Pozor, těsto má někdy tendenci udělat uprostřed bouli, po upečení dort hned vyklopte, tím se to srovná... Těsto je naše oblíbené, je takové mechové, moc dobré...,) podrobný postup s fotkami zde:děkuji za receptíky peču už jen dle Vaší receptury celé rodině :o)))
Postup přípravy
krémy
čokoládový pařížský- šlehačka na šlehání 2 ks, čokoláda na vaření 200g, ztužovač 2 ks, prohřejeme šlehačku ,,nevaříme,, nalámeme do šlehačky čokoládu a necháme…
medovník
Potřebné ingredience
na pláty - 500g hladké mouky, 160g cukr, 70g hery, 10 lžic mléka nebo sl. smetany, 2 vejce, 3 lžíce medu, 2 lžičky jedlé sody, Krém- 250g másla, 5dl mléka, 150g moučk.cukru, 2 žloutky, 1,5 sáčku vanilkového pudinku, 2 lžíce silné černé kávy (jakákoli instantní), namleté ořechy na posypání,
Postup přípravy
Za stálého míchání v hrnci svaříme mléko nebo smetanu s cukrem , medem , vejci a tukem.
Když směs začne houstnout vmícháme jedlou sodu (směs napění) a odstavíme s ohně. necháme…
toustový štrůdl...
Potřebné ingredience
na 8 porcí (kostiček) - 2x listové těsto, 6 vetších jablek,máslo, cukr krupice 3 lžíce, skořice, vanilkový cukr.
Postup přípravy
nejdříve si oloupemě jablka a nakrájíme na malé kousíčky, v hrnci rozehřejeme máslo, asi tak třetinku s celého másla, dáme vařit jablka, ochutíme vanilk. i normálním cukrem,…
pivní štrůdl
Potřebné ingredience
na těsto: 0,25dcl piva, 0,5kg hladké mouky, 1 hera. Náplň: jablka , skořice, vanilkový cukr, mouč. cukr.
Postup přípravy
mouku, pivo a nastrouhanou (nebo změklou) heru vymísíme spolu do hladkého těsta. Rozdělíme na tři stejné díly. Vyválíme si těsto a naklademe nastrouhané jablka posypeme van.cukrem…
Pribináček
Potřebné ingredience
400ml mléka, 1 van. cukr, 1van. puding, 100g cukr krystal, 20g másla, 2 tvarohy (kostka jako 250g máslo), 1 šlehačka ke šlehání (nemusí být) ale s ní je to lepší :o)))
Postup přípravy
Vše kromě tvarohu a šlehačky dáme do hrnce a povaříme jako normální puding. Po uvaření šleháme asi 8min., pak necháme vychladnout.
Nakonec přidáme tvaroh a šleháme do hladka…