Celerová pomazánka
Potřebné ingredience
300g CELERU, 1 MRKEV, 3 KYSELÉ OKURKY, 200 g MĚKKÉHO SALÁMU, 200g EIDAMU, 2 MAJONÉZY, SůL, PEPŘ, event. po lžíci hořčice a kečupu
Postup přípravy
Celer s mrkví dáme zhruba na 15 minut vařit, zchladlé oloupeme. Všechny suroviny najemno nastrouháme nebo rozsekáme v robotu, spojíme majonézou, ochutíme a máme hotovo.
Vhodné…
Vajíčkový salát
Potřebné ingredience
4 VEJCE NATVRDO, 20dkg EIDAMU, 4-6 RAJČAT, NASEKANÁ PETRŽELKA, MAJONÉZA, SůL, PEPŘ
Postup přípravy
Nahrubo nastrouháme vařená vejce a tvrdý sýr. Rajčata nakrájíme na kostičky ( vhodná jsou nějaká pevnější), přimícháme majonézu, petrželku (můžem nahradit pažitkou nebo bazalkou)…
Hermelínová pomazánka
Potřebné ingredience
2 HERMELÍNY, 20 dkg MĚKKÉHO SALÁMU, 3 VEJCE NATVRDO, 3 KYSELÉ OKURKY, 2 MAJONÉZY, SůL, PEPŘ, event. JEMNĚ NASEKANÁ PAŽITKA
Postup přípravy
Hermelín si dáme tak na hodinku ztuhnout do mrazáku a potom nastrouháme spolu s vejci a okurkami nahrubo. Naplátkovaný salám ( já používám šunkový nebo debrecinku) nakrájíme na…
Sypaná buchta
Potřebné ingredience
3 hrnky hrubé mouky 1 hrnek cukru krupice 1 prášek do pečiva 1 vanilkový cukr. Na tvarohovou náplň: 2 tvarohy 1/2 l mléka 1 hrnek cukru 3 vejce. Na vršek 1/2 kostky másla nebo margarínu
Postup přípravy
V misce smícháme mouku, cukr, vanilku a prášek do pečiva a polovinu této směsi přesypem na plech. Potom si rozmícháme suroviny na náplň (nelekejte se, je hodně řídká) a opatrně…
Lehčí verze pochoutkového salátu
Potřebné ingredience
20 dkg pomazánkového másla 1 malá majonéza (v sáčku) 2 obdelníky apetita 1/2 lžičky cukru pepř, sůl konzerva hrášku 20dkg měkkého salámu na nudličky 2 jarní cibulky (event. pórek nebo cibule)
Postup přípravy
Vyšleháme pomazánkové máslo, majonézu, apetito, cukr, pepř a sůl. Potom k tomu přimícháme okapaný hrášek, měkký salám nakrájený na nudličky nebo nastrouhaný na hrubém struhadle a…
DOMÁCÍ CHLÉB BEZ HNĚTENÍ
Potřebné ingredience
3 hrnky hladké mouky (1 můžem nahradit celozrnnou, žitnou...), 1,5 lžičky soli, 1,5 lžičky drceného kmínu (event jiné koření - provensálské, česnek, různé bylinky, škvarky...) ,1/2 sáčku sušeného droždí 1,5 hrnku vlažné vody (i míň, s těstem se pak lépe pracuje)
Postup přípravy
Sypké suroviny promícháme v míse, přilejeme vodu, zamícháme a necháme 8-12 hodin stát přikryté utěrkou (vhodné nachystat večer).
Po uplynutí doby těsto přendáme na pomoučněný…