POLÉVKY
Zobrazit více...
Jak na poctivý, základní vývar
Potřebné ingredience
kosti se zbytky masa, kořenová zelenine (petržel, mrkev, celer), cibule, případně čerstvé bylinky (petrželová nať, kerblík, pažitka), česnek, bobkový list a nové koření či rajče.
Postup přípravy
Pokud chceme mít vývar na polévku a nebo jako základ na vaření omáček a nebo třeba risotta, nepotřebujeme chuť vývaru vraždit dochucovadly a nepotřebujeme na to drahé maso. …
BEZMASÁ JÍDLA
Zobrazit více...
Zeleninová pyré pro děti i dospělé.
Potřebné ingredience
květák, dýně, celer, mrkev, pastiňák, hrášek případně brambory mléko, smetana, máslo sůl, pepř a případné koření či bylinky - viz každé pyré.
Postup přípravy
Jako příloha k masu se dají použít i zeleninové kaše - pyré a není potřeba se omezovat jen na brambory. Případně je možné bramborovou kaši namíchat s další zeleninou. Základem…