Zobrazit přihlášovací formulář
POLÉVKY
Jak na poctivý,  základní vývar

Jak na poctivý, základní vývar

Potřebné ingredience

kosti se zbytky masa, kořenová zelenine (petržel, mrkev, celer), cibule, případně čerstvé bylinky (petrželová nať, kerblík, pažitka), česnek, bobkový list a nové koření či rajče.

Postup přípravy

Pokud chceme mít vývar na polévku a nebo jako základ na vaření omáček a nebo třeba risotta, nepotřebujeme chuť vývaru vraždit dochucovadly a nepotřebujeme na to drahé maso. …

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Zeleninová pyré  pro děti i dospělé.

Zeleninová pyré pro děti i dospělé.

Potřebné ingredience

květák, dýně, celer, mrkev, pastiňák, hrášek případně brambory mléko, smetana, máslo sůl, pepř a případné koření či bylinky - viz každé pyré.

Postup přípravy

Jako příloha k masu se dají použít i zeleninové kaše - pyré a není potřeba se omezovat jen na brambory. Případně je možné bramborovou kaši namíchat s další zeleninou. Základem…

Zobrazit více...

Kategorie