Čerstvá rajčatová polévka s fazolemi
Potřebné ingredience
900 g zralých rajčat (v receptu jsou soudková, ale když to budou aspoň rajčata, bude to stačit), 2 pol. lžíce olivového oleje, 275 g cibule (tak dvě střední), 2 stroužky česneku, 900 ml zeleninového vývaru (práškový alnatura), 2 čajové lžičky pyré ze sušených rajčat (dala jsem normální rajský protlak), 2 čajové lžičky papriky, 1 čajová lžička maizeny (nedala jsem), plechovka fazolí, slitá (neslívala jsem, škrob z fazolí polévku zahustil), zelený koriandr, sůl, pep
Postup přípravy
900 g zralých rajčat (v receptu jsou soudková, ale když to budou aspoň rajčata, bude to stačit),
2 pol. lžíce olivového oleje,
275 g cibule (tak dvě střední),
2 stroužky…
Polévka z dýně a loupaného hrachu
Potřebné ingredience
225 g loupaného hrachu, 225 g dýně, 1,2 l vody, 25 g másla, 1 cibule najemno, 3 rajčata, loupaná a nakrájená, 1 čl estragonu, 1 čl čerstvého koriandru, 0,5 čl cumin (římský kmín, ne náš!!!), 1 kostka zeleninového vývaru (bio zeleninový nejlépe, je práškový, lépe se dávkuje a imho není nutný), práškové chili
Postup přípravy
namočit hrách přes noc, pak vařit 30 minut, v jiném hrnci zpěnit cibulku na másle, přidat dýni, rajčata, koriandr, estragon, cumin, bio zeleninový bujon, chili a přivést k varu a…
Indická polévka z červené čočky
Potřebné ingredience
1 cibule, 2 lžíce olivového oleje kari koření, ideálně madras curry, 1 tyčka skořice, 5 hřebíčků, 5 kuliček nového koření, 1 litr vody, bio zeleninový vývar v prášku (ideální je vlastní kuřecí/slepičí, není-li, je bio zeleninový bez MSG nejlepší volbou), 3 brambory, 400 ml plechovka krájených rajčat, hrst až dvě červené nebo žluté loupané čočky, 1 plechovka 400ml kokosového mléka, případně sůl, zelený koriandr
Postup přípravy
Cibuli nakrájenou nadrobno osmahneme na oleji, přidáme dvě kávové lžičky madras curry a necháme chvilku zpěnit, přidáme zbytek koření a necháme na oleji rozvonět.
Zalijeme…