Zobrazit přihlášovací formulář
BEZMASÁ JÍDLA
Plněný lilek s rajčatovým kuskusem

Plněný lilek s rajčatovým kuskusem

Potřebné ingredience

1 větší pevný lilek, 1 až 2 mozzarelly, černé olivy (nejlépe kalamata), česnek, bazalka, sůl, pepř, rajčata, kuskus, olivový olej

Postup přípravy

lilek omyjeme, odkrojíme stopku a podélně do něj uděláme několik zářezů cca 1cm od sebe, neprokrajujeme lilek úplně. do zářezů vkládáme plátky mozzarely, plátky černých oliv,…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové závitky s jablečným chutney a bramborem

Vepřové závitky s jablečným chutney a bramborem

Potřebné ingredience

vepřová plec, citron (nejlépe bio), med, zázvor, kardamom, sůl, pepř, cibule, pevná kyselejší jablka, brambory

Postup přípravy

vepřovou plec očistíme, nakrájíme na plátky a lehce rozklepeme. citron omyjeme a ostrouháme kůru. tobolky kardamomu vyloupeme a semena rozdrtíme v hmoždíři. cca dvou- až…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Lasagne se špenátem, ricottou a sušenými rajčaty

Lasagne se špenátem, ricottou a sušenými rajčaty

Potřebné ingredience

sušené lasagne, 500g listového špenátu, 250g ricotty, osminka másla, čtyři až pět lžíc hladké mouky, mléko, česnek, cibule, sůl, pepř, muškátový oříšek, sušená rajčata v oleji, parmazán, olivový olej

Postup přípravy

operu špenát a nechám okapat, silnější řapíky otrhám. v hrnci rozpálím dvě lžíce olivového oleje, na nich orestuji tři stroužky oloupaného česneku (nesmím přepálit, zhořkl by),…

Zobrazit více...

Kategorie