Zobrazit přihlášovací formulář
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Chlebík jako Šumava

Chlebík jako Šumava

Potřebné ingredience

380 ml vody, 1,5 pl octa, 3pl oleje, 1,5 kl cukru, 3kl soli, 360g hladké mouky, 215g žitné mouky (dávám i celozrnou), 75g pšeničné celozrné mouky, kmín, droždí 1,5 kl nebo 1/2 čerstvého

Postup přípravy

Vše dáme postupně do pekárny a nastavíme základní program a pak je upečeno. Teď jsem si udělala v pekárně jen těsto a dala péct do trouby, chlebík byl hutnější.

a jelikož…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Pleteme houstičky, preclíky atd. + recept na tmavé housky

Pleteme houstičky, preclíky atd. + recept na tmavé…

Potřebné ingredience

200 g celozrnné pšeničné mouky, 100 g hladké pšeničné mouky, 50 g celozrnné žitné mouky, 250 ml vody, 3 lžíce oleje, 1,5 lžičky soli, 1 lžička cukru, 1 vrchovatá lžička instantního droždí, 2 lžičky kmínu do těsta a na posypání, 1 vejce na potření

Postup přípravy

Přísady dáme do domácí pekárny a necháme vypracovat a vykynout těsto. Vyndáme, rozdělíme asi na 8 kousků a upleteme housky. Necháme 20 minut kynout, potřeme vajíčkem a posypeme…

Zobrazit více...
HOUBY
Houbový závin

Houbový závin

Potřebné ingredience

500g listového těsta
Náplň: 400g hub, 1 cibule, 50g másla, 4 vejce, 5 lžic smetany, sůl, pepř, zelená petrželka
Vejce na potření

Postup přípravy

Na rozehřátém másle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přídáme krájené houby, podusíme do měkka a zahustíme vejci se smetanou, solí, pepřem a petrželkou. Na válu vyválíme plát z…

Zobrazit více...

Kategorie