Zobrazit přihlášovací formulář
MOUČNÍKY, POHÁRY
Kynutý borůvkový koláč (posemberák - tak se mu říkalo dříve na jihu čech)

Kynutý borůvkový koláč (posemberák - tak se mu říkalo…

Potřebné ingredience

těsto:1/2 kg prosáté hladké mouky, 2 vejce, 100 g másla ( stela, hera), 100 g cukru, 1 droždí, 250 ml mléka - teplé, šp. soli, vanikový cukr, trošinku PDP, citronová kůra, plech: rozehřáté sádlo, hrubá mouka drobenka: 50 g másla, 4 lžíce hrubé mouky, 3 lžíce cukr krystal, vanilkový cukr, rozdrcené mandle

Postup přípravy

Do mísy dáme prosátou přes síto hladkou mouku, přidám citronovou kuru a trošinku PDP, a 1/2 sáčku vanilkového cukru, uděláme důlek, vedle do umělohmotné mističky rozdobím droždí,…

Zobrazit více...

Kategorie