Zobrazit přihlášovací formulář
MOUČNÍKY, POHÁRY
Vrutické vlny

Vrutické vlny

Potřebné ingredience

250 g Hery, 180 g moučkového cukru, 5 vajec, 300 g hladké mouky, 1 prášek do pečiva, 2 lžíce kakaa, 150 ml mléka, broskve/meruňky. Krém: 2 vanilkové pudinky, 100 g krupicového cukru, 500 ml mléka, 200 g másla

Postup přípravy

Máslo vyšleháme spolu s cukrem, pak přidáme pět žloutků, které vyšleháme do pěny. Nakonec střídavě vmícháme mouku s kypřícím práškem do pečiva a ušlehané bílky. Podle potřeby…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Rohlíková pizza

Rohlíková pizza

Potřebné ingredience

10 rohlíků, 400 ml mléka, 3 vejce, sůl, pepř

Postup přípravy

Rohlíky nakrájíme a přilijeme mléko a smícháme s vejci. Klidně použijeme ruce a hmotu pořádně prohněteme. Osolíme a opepříme. Těsto dáme na vymazaný plech a rozetřeme ho do všech…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Medově mrkvová polévka

Medově mrkvová polévka

Potřebné ingredience

2 lžíce másla, 1 pórek, 400 g mrkve + několik koleček na ozdobu, 1 lžíce medu, 1 bobkový list, 1 l zeleninového vývaru, sůl, pepř

Postup přípravy

Máslo rozpustíme v širším hrnci, přidáme pórek nakrájený na kolečka a chvíli opékáme. Potom vsypeme nahrubo nastrouhanou mrkev, přidáme med, bobkový list a opékáme další dvě…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Kefírová buchta

Kefírová buchta

Potřebné ingredience

500 ml kefíru, 350g hladké mouky, 300 g cukru, 1 kypřící prášek do pečiva, 1 vejce, 1 lžička sody, neplná sklenice oleje (dala jsem asi 3/4 hrnku o objemu 250 ml), 3 lžíce kakaa, kompotované ovoce (já dala meruňky)

Postup přípravy

Vše zamícháme a nalijeme na plech a na to dáme ovoce. Pečeme při 180°C asi 30 minut nebo dle zkušenosti s vaší troubou.

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
Fazolovo-tuňákový salát

Fazolovo-tuňákový salát

Potřebné ingredience

1 konzerva tuňáka ve vlastní šťávě, 1 konzerva bílých fazolí v rajčatové omáčce nebo chilli, olej, sůl, pórek nebo jarní cibulka

Postup přípravy

Vše smícháme dohromady a pak dosolíme. Podáváme s chlebem.

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Pohár s tvarohovo-pudinkovým krémem

Pohár s tvarohovo-pudinkovým krémem

Potřebné ingredience

1 vanilkový pudink, 500 ml mléka, 1 tvaroh, cukr, vanilkový cukr, 1 plechovka mandarinek (nebo čerstvých) případně jiné ovoce

Postup přípravy

Uvaříme si pudink. Ještě do horkého pudinku dáme tvaroh, promícháme, osladíme dle potřeby, přisypeme vanilkový cukr a dáváme do pohárů. Zdobení dle fantazie.

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Žemlovka

Žemlovka

Potřebné ingredience

5 - 6 starších rohlíků, mléko, 1 tvaroh, 1/2 uvařeného pudinku, 2 - 3 jablka, hrozinky, vanilkový cukr, skořicový cukr, cukr moučka nebo krystal, 1 - 2 vejce

Postup přípravy

Uvaříme si pudink, který smícháme s tvarohem, dle chuti ochutíme. Zapékací mísu vymažeme a vysypeme např. strouhankou a skládáme vedle sebe kolečka rohlíků, které jsme namočili v…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Nudlová polévka s mrkví

Nudlová polévka s mrkví

Potřebné ingredience

1 cibule, 2 mrkve, hrášek, vařené a obrané kuřecí maso, sůl, masox, nudle

Postup přípravy

Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme jednu mrkvi nakrájenou na čtvrtky, krátce opečeme. Přilijeme studenou vodu (nebo vývar). Rozdrobíme masox a dáme do polévky.…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Jahodový pohár s mascarpone

Jahodový pohár s mascarpone

Potřebné ingredience

Tvaroh (pokojové teploty), Mascarpone (pokojové teploty), vanilková esence, moučkový cukr, smetany ke šlehání (studená)

Postup přípravy

Elektrickým mixerem do jemna utřeme tvaroh a mascarpone. Přidáme vanilkovou esenci a moučkový cukr a opět utřeme do jemna. Postupně přidáváme šlehačku a šleháme, dokud krém není…

Zobrazit více...
DORTY
Duhový dort

Duhový dort

Potřebné ingredience

Korpus: 250 g změklého másla, 2 lžíce tvarohu (nemusí být), 180 g krupicového cukru, 5 velkých vajec, 500 g hladké mouky, 1,5 sáčku kypřicího prášku do pečiva, špetka soli, 250 ml mléka, potravinářské barvy (stačí červená, žlutá a modrá), 300 g bílé potahovací hmoty, moučkový cukr na podsypání, tuk a hrubá mouka na vysypání formy Krém: 250 gramů tvarohu (pokojové teploty), 250 gramů Mascarpone (pokojové teploty), 1 lžička vanilkové esence, 120 gramů moučkového cukru, 360 ml smetany ke šlehání (studené) Marcipán: 200 g cukru moučka, 200 g sušeného polotučného mléka, 3 zarovnané lžíce kukuřičného sirupu, mandlové aroma

Postup přípravy

Korpus:
Utřeme máslo s cukrem a tvarohem do světlé pěny. Pak po jednom vmícháme vejce. Mouku prosejeme s kypřicím práškem a solí. Do hmoty střídavě přidáváme suchou směs a…

Zobrazit více...

Kategorie