Zobrazit přihlášovací formulář
PIZZY, CHLEBY
Domácí kváskový chléb

Domácí kváskový chléb

Potřebné ingredience

420 g hotového žitného kvasu, 280 g pšeničné chlebové mouky, 210 žitné chlebové mouky, cca 100 ml vody, 2 ČL soli, 1 ČL chlebového koření, 1 ČL drceného kmínu, slunečnicová a dýňová semínka (nebo jiná)

Postup přípravy

Tento recept jsem našla na internetu, ale upravila jsem si ho s použitím jiných receptů "k obrazu svému". Výsledkem je výborný kváskový chléb. Kvásek sežeňte nejlépe od…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Vynikající rizoto s cherry rajčátky a olivami

Vynikající rizoto s cherry rajčátky a olivami

Potřebné ingredience

Pro 4 osoby: 300 g rýže Arborio, cca 0,5 l zeleninového vývaru, 500 g krůtích (kuřecích) prsou, cca 50 g parmazánu, cherry rajčátka, černé olivy, cibule, olivový olej, sůl, koření (kurkuma, provensálské apod. dle chuti)

Postup přípravy

Na oleji zpěníme jemně pokrájenou cibulku, když je měkká, přidáme propláchnutou rýži a chvíli opékáme. Pak podlijeme asi polovinou připraveného zeleninového vývaru, mícháme a…

Zobrazit více...

Kategorie