Zobrazit přihlášovací formulář
NÁPOJE, DRINKY
VYNIKAJICÍ VÁNOČNÍ VAJEČŇÁK

VYNIKAJICÍ VÁNOČNÍ VAJEČŇÁK

Potřebné ingredience

Přeji všem moooc dobrou chuť. Připomínám, že je vynikající jak za tepla, tak za studena :-) Potřebujete: 500 ml neslazeného kondenzovaného mléka 350 g krupicového cukru 1/2 vanilkového lusku (já kupuji nejčastěji v Tescu) 5 žloutků 75 ml tmavého karibského cukru 75 ml brandy

Postup přípravy

V rendlíku svařte kondenzované mléko s krupicovým cukrem a vanilkovým luskem. Směs necháme lehce vychladnout a poté z ní vyjmeme vanilkový lusk.
Připravíme si vodní lázeň. Do…

Zobrazit více...
NÁPOJE, DRINKY
BÁJEČNÝ VÁNOČNÍ PUNČ PRO ZAHŘÁTÍ!!!!

BÁJEČNÝ VÁNOČNÍ PUNČ PRO ZAHŘÁTÍ!!!!

Potřebné ingredience

čaj, víno, pálenka, cukr a voda

Postup přípravy

800 ml vody s 280 ml cukru, citrónovou šťávou ze dvou citrónů a pomerančovou šťávou ze dvou pomerančů smícháme a přivedeme k varu. Přilijeme 500 ml bílého vína a 150 ml rumu a…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
FANTASTICKÉ MALINOVÉ TIRAMISU!!!

FANTASTICKÉ MALINOVÉ TIRAMISU!!!

Potřebné ingredience

Také se už těšíte na sluníčko, teplo a pořádné léto? Zatím jsme si ho moc neužili, tak nabízím alespoň recept na lahodné letní malinové tiramisu. Ať krásně klouže do bříšek!!! Potřebujeme: 4 lžíce rumu, 300 g malin, 1 balíček vanilkového cukru, 60 ks dlouhých cukrářských piškotů, 400 g mascarpone,  štávu z půlky citrónu, 400 ml smetany ke šlehání, 100 g cukru moučka

Postup přípravy

150 g malin rozmixujeme.
Smetanu našleháme a přidáme do ní vanilku, cukr, malinové pyré a citronovou šťávu. Promícháme a po lžících přidáváme mascarpone.
Zbytky malinových…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
RYBÍZOVÝ KOLÁČ ZE DVOU TĚST!!!!

RYBÍZOVÝ KOLÁČ ZE DVOU TĚST!!!!

Potřebné ingredience

na těsto 1 potřebujeme: 80ml mléka, lžičku skořice, 300 g polohrubé mouky, 3 lžíce kakaa, 1 prášek do pečiva, 250 ml oleje, 1 vejce, 150 g cukru krupice na těsto 2 potřebujeme: 80 ml oleje, 1 prášek do pečiva, 1 vejce, 150 g cukru krupice, 300 g polohrubé mouky

Postup přípravy

V jedné misce připravíme tmavé, ve druhé světlé těsto důkladným promícháním všech surovin.

Na plech vyložený papírem na pečení rozetřeme tmavé těsto, na ně světlé a hustě…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
ÚŽASNÁ PAELLA!!!

ÚŽASNÁ PAELLA!!!

Potřebné ingredience

Cibule 1 ks Větší, Česnek 4 stroužek 3 - 4, Rajčata 2 ks , Červená paprika 1 ks , Masox 1 kostka (Ve Španělsku se používá šunkový bujón), Olivový olej , Kořenící směs - Paella , Slávky jedlé - Mejillones (Černé, velké), Malé škeble , Slávky jedlé malé , Sépie 1 ks Nebo kalamáry, Langusta Langusty (nevyloupané velké krevety), Paprika - sladká , Sůl , Rýže Basmati,

Postup přípravy

Do pánve na paellu si nakrájíme na jemno cibuli, česnek, rajčata a papriku, rozdrobíme kostku masoxu a prolijeme olivovým olejem. Pomalu dusíme. Mezitím si dáme vařit slávky,…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
RECEPT NA NEJLEPŠÍ CRÉME BRULÉE

RECEPT NA NEJLEPŠÍ CRÉME BRULÉE

Potřebné ingredience

Na čtyři mističky Crému Brulée si připravte: 0,5 l 33% šlehačky, 4 žloutky, 80g cukru, 1 celý vanilkový lusk a třtinový cukr na krustičku.

Postup přípravy

Nejdříve si svaříme smetanu s cukrem a vnitřkem vanilkového lusku. Lehce povaříme a necháme zchladnout. Do zchladlé smetany jemně vmícháme žloutky. Pozor, aby šlehačka nebyla moc…

Zobrazit více...

Kategorie