VYNIKAJICÍ VÁNOČNÍ VAJEČŇÁK
Potřebné ingredience
Přeji všem moooc dobrou chuť. Připomínám, že je vynikající jak za tepla, tak za studena :-) Potřebujete: 500 ml neslazeného kondenzovaného mléka 350 g krupicového cukru 1/2 vanilkového lusku (já kupuji nejčastěji v Tescu) 5 žloutků 75 ml tmavého karibského cukru 75 ml brandy
Postup přípravy
V rendlíku svařte kondenzované mléko s krupicovým cukrem a vanilkovým luskem. Směs necháme lehce vychladnout a poté z ní vyjmeme vanilkový lusk.
Připravíme si vodní lázeň. Do…
BÁJEČNÝ VÁNOČNÍ PUNČ PRO ZAHŘÁTÍ!!!!
Potřebné ingredience
čaj, víno, pálenka, cukr a voda
Postup přípravy
800 ml vody s 280 ml cukru, citrónovou šťávou ze dvou citrónů a pomerančovou šťávou ze dvou pomerančů smícháme a přivedeme k varu. Přilijeme 500 ml bílého vína a 150 ml rumu a…
FANTASTICKÉ MALINOVÉ TIRAMISU!!!
Potřebné ingredience
Také se už těšíte na sluníčko, teplo a pořádné léto? Zatím jsme si ho moc neužili, tak nabízím alespoň recept na lahodné letní malinové tiramisu. Ať krásně klouže do bříšek!!! Potřebujeme: 4 lžíce rumu, 300 g malin, 1 balíček vanilkového cukru, 60 ks dlouhých cukrářských piškotů, 400 g mascarpone, štávu z půlky citrónu, 400 ml smetany ke šlehání, 100 g cukru moučka
Postup přípravy
150 g malin rozmixujeme.
Smetanu našleháme a přidáme do ní vanilku, cukr, malinové pyré a citronovou šťávu. Promícháme a po lžících přidáváme mascarpone.
Zbytky malinových…
RYBÍZOVÝ KOLÁČ ZE DVOU TĚST!!!!
Potřebné ingredience
na těsto 1 potřebujeme: 80ml mléka, lžičku skořice, 300 g polohrubé mouky, 3 lžíce kakaa, 1 prášek do pečiva, 250 ml oleje, 1 vejce, 150 g cukru krupice na těsto 2 potřebujeme: 80 ml oleje, 1 prášek do pečiva, 1 vejce, 150 g cukru krupice, 300 g polohrubé mouky
Postup přípravy
V jedné misce připravíme tmavé, ve druhé světlé těsto důkladným promícháním všech surovin.
Na plech vyložený papírem na pečení rozetřeme tmavé těsto, na ně světlé a hustě…
ÚŽASNÁ PAELLA!!!
Potřebné ingredience
Cibule 1 ks Větší, Česnek 4 stroužek 3 - 4, Rajčata 2 ks , Červená paprika 1 ks , Masox 1 kostka (Ve Španělsku se používá šunkový bujón), Olivový olej , Kořenící směs - Paella , Slávky jedlé - Mejillones (Černé, velké), Malé škeble , Slávky jedlé malé , Sépie 1 ks Nebo kalamáry, Langusta Langusty (nevyloupané velké krevety), Paprika - sladká , Sůl , Rýže Basmati,
Postup přípravy
Do pánve na paellu si nakrájíme na jemno cibuli, česnek, rajčata a papriku, rozdrobíme kostku masoxu a prolijeme olivovým olejem. Pomalu dusíme. Mezitím si dáme vařit slávky,…
RECEPT NA NEJLEPŠÍ CRÉME BRULÉE
Potřebné ingredience
Na čtyři mističky Crému Brulée si připravte: 0,5 l 33% šlehačky, 4 žloutky, 80g cukru, 1 celý vanilkový lusk a třtinový cukr na krustičku.
Postup přípravy
Nejdříve si svaříme smetanu s cukrem a vnitřkem vanilkového lusku. Lehce povaříme a necháme zchladnout. Do zchladlé smetany jemně vmícháme žloutky. Pozor, aby šlehačka nebyla moc…