Zobrazit přihlášovací formulář
POLÉVKY
Pórková polévka s ovesnými vločkami

Pórková polévka s ovesnými vločkami

Potřebné ingredience

Dva pórky, masový vývar, kousek sádla , pár koleček šunky, sůl, pepř, aromatka, dvě lžíce ovesných vloček.

Postup přípravy

Do hrnce dáme kousek sádla necháme rozehřát, přidáme na kolečka nakrájený pórek společně s na kostičky nakrájenou šunkou, necháme trochu orestovat, ne do zlatova, podlejeme…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Risoto speciál

Risoto speciál

Potřebné ingredience

3 sáčky rýže, 1 - 2 libové párky (podle velikosti), 1 větší jarní cibulka, rama coulines, mražená zelenina (mrkev, hrášek, kukuřice), sýr, sůl, aromatka , šafrán, kousíček másla

Postup přípravy

Rýži vysypeme ze sáčků do vroucí osolené vody, necháme vařit, dáme vařit mraženou zeleninu s trochou soli, aromatky a másla, dáme si na pánev ramu coulines, jarní cibulku a…

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
Ředkvičková pomazánka

Ředkvičková pomazánka

Potřebné ingredience

2 svazečky ředkviček, 2 jarní cibulky, 3 vejce natvrdo, lžíce nastrouhaného sýra, 1 bílý jogurt, 2 lžíce tatarky, 1 lžíce hořčice, sůl (pažitka nebo jiné bylinky na posypání)

Postup přípravy

Dva svazečky ředkviček omyjeme, okrájíme a nastrouháme do misky na hrubém struhadle, nastrouháme 3 uvařené vejce natvrdo, na jemno nasekané cibulky, nastrouháme sýr (podle chuti,…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Tvarohový koláč s jahodami

Tvarohový koláč s jahodami

Potřebné ingredience

5 vajec, 1 prášek do pečiva, 250g polohrubé mouky, 250g moučkový cukr, 250g měký tvaroh , 1dcl oleje, máslo a hrubá mouka na vymazání plechu, ovoce dle chuti v tomto případě jahody čerstvé nebo i konzervované, vanilkový cukr na posypání, na jiné ovoce třeba meruňky granko na posypání

Postup přípravy

Pět vajec rozdělíme na žloutek a bílek, bílek necháme na straně na sníh a do žloutku přidáme moučkový cukr, rozšleháme do pěny, poté přidáme tvaroh já dávám 1 a 1/2 , sice to není…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Dětská bramboračka

Dětská bramboračka

Potřebné ingredience

Rama culines, pórek, brokolice,mražená zelenina (mrkev, kukuřice, hrášek) děti jí mají nejradši, ale záleží na chuti, brambory, mouka, máslo, hodně druhů čerstvých nebo v zimě mražených bylinek, tj. pažitka, řeřicha, petrželová nať, libeček . . . , malá špetka soli a trošička aromatky, kdo je zvyklí může být i pepř(já dávám bílý)

Postup přípravy

Do hrnce dáme trošku ramy culines, necháme rozehřát, nakrájíme pórek a dáme orestovat, barvu nechám na každém, až bude mít tu správnou barvu pro vás přidáme zeleninu a nakrájenou…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Koláč VALERIE

Koláč VALERIE

Potřebné ingredience

Těsto: 2vejce, 3/4 hrnku moučkového cukru tj.15dkg, hera 15dkg, 1hrnek polohrubé mouky, 1hrnek hladké mouky - dohromady cca 30dkg, 1prášek do pečiva. Povrch: 1vejce, 15dkg krystal cukru, 1/2 dcl oleje, 1vanilkový cukr, 1/2kila tvarohu, 1vanilkový puding, 1/2litru mléka.

Postup přípravy

Těsto připravíme z vajec, moučkového cukru, hery - ušleháme mixérem na jemno a postupně přidáváme mouku a prášek do pečiva až vznikne hustá hmota, připravíme si pekáč s vysokými…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Zeleninové bramboráky

Zeleninové bramboráky

Potřebné ingredience

Brambory, pórek, mražená zelenina(podle chuti), my máme nejradši mrkev+kukuřice+hrášek,sýr podle chuti, dávám nivu+aidam a pokud máte rádi maso můžete i párek nebo měkký salám. Vejce a mouka.

Postup přípravy

Nastrouháme brambory, předvaříme mraženou zeleninu tak napůl, necháme ji odkapat a vychladnout, nakrájíme pórek, sýry, vše smícháme, přidáme sůl, dávám bílý pepř(špetku), aromatku…

Zobrazit více...

Kategorie