Zobrazit přihlášovací formulář
BEZMASÁ JÍDLA
Špenátové žabí huby

Špenátové žabí huby

Potřebné ingredience

Těsto: 220g hl.mouky, 150g studeného másla, 1dcl vody, č.l. soli Náplň: 1 mražený špenát, 2 vajíčka, 1 cottage, 1dcl smetany (nemusí být, ale když je příjemně špenát zjemní)2 menší cibule, 4 stroužky česneku, pepř, sůl, mušk. oříšek

Postup přípravy

Zpracujeme těsto, je dobře mít všechny suroviny studené, pracuje se s ním pak celkem dobře. Dáme odležet asi na 20 minut do lednice a vrhneme se na špenát. Na oleji (sádle) lehce…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Betlém z peníčků

Betlém z peníčků

Potřebné ingredience

Klasické těsto na perníčky, poleva z bílku a mouč. cukru, drátky 7-10cm dlouhé, podle velikosti figurek. Do perníčků si před pečením zapíchn drátky, ty zapeču do perníčků a ty se pak perfektně dají aranžovat - j aranžuji na polystyrenovou desku (dotvarovanou PU pěnou) obalenou bílou látkou. Roky jsem to vychytávala, tak třeba tato rada někomu poslouží.

Postup přípravy

Do perníčků (tloušťka těsta 4-5 mm) si před pečením zapíchnu drátky, ty zapeču , skvěle se pak dají aranžovat a perfektně drží - já aranžuji na polystyrenovou desku (dotvarovanou…

Zobrazit více...

Kategorie