Pampeliškový med
Potřebné ingredience
4 hrsti čerstvých květů pampelišky i se zelenými lůžky
1 litr vody
1 kg pískového cukru
2 citrony
1 pomeranč
Postup přípravy
Květy opláchneme, procukrujeme, pokapeme šťávou z jednoho citronu a necháme 12 hodin stát. Potom zalijeme 1/2l vody a necháme do druhého dne vylouhovat. Poté květy s vodou svaříme…
MEDOVÉ PERNÍČKY - nejen vánoční
Potřebné ingredience
Těsto : 1 000 g obyč. hl. mouky ( polosvětlá, T650 )
500 g medu
300 g cukr krystal
1/4 l vody
2 celá vejce
2 pol. lžíce perníkového koření
3 káv. lžičky jedlé sody.
Sníh na zdobení : 2 bílky
250 + 150 g cukru moučka 2 - 3 x prosátého
citrónová šťáva dle potřeby
Postup přípravy
Těsto
Med, cukr a vodu převaříme, vařechou horké zpracujeme s prosátou moukou a perníkovým kořením. Do téměř vychladlého těsta přidáme vejce a sodu smíchanou s trochou…
Ďábelské fazole Roye Beana
Potřebné ingredience
olej, cibule, slanina, uzené maso nebo kabanos, pivo, mletá sušená zelenina, curry, celerová sůl, paprika, chilli, bengálský pepř a muškát (nemusí být), rajčata nebo tomatový protlak, jemná hořčice, vařené bílé fazole
Postup přípravy
Roy Bean byl prakticky z fazolí živ. Během svého dlouholetého monotématického jídelníčku se v přípravě různých fazolí tak zdokonalil, že jakmile byl v některém západním či…