Zobrazit přihlášovací formulář
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Maso s jablky a rozinkami

Maso s jablky a rozinkami

Potřebné ingredience

Kuřecí nebo krůtí maso, jablko, rozinky, sůl, kari, smetana

Postup přípravy

Maso na nudličky orestujeme a krátce podusíme. Osolíme a přidáme kari. Přidáme jablka nakrájená na kostičky a rozinky a ještě podusíme dohromady. Krátce před dokončením zalejeme…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Kuře v marinádě s cibulkou a žampiony

Kuře v marinádě s cibulkou a žampiony

Potřebné ingredience

Kuřecí (krůtí) prsa, na marinádu: 1 dcl oleje, lžička soli, lžička cukru, mletý pepř dle chuti, půl lžičky kari, 3 stroužky česneku - prolisované, šťáva z půlky citronu, 2 lžíce medu (vím, zní to hrozně, ale nebojte, chuti se překvapivě dobře spojí a tyhle ingredience vám nikdo neuvěří). Dále cca 10-15 dkg žampionů nakrájených na plátky a sterilované stříbřité cibulky.

Postup přípravy

V zapékací misce smícháme všechny přísady do marinády. Pokud máme med cukernatý, trochu si ho rozehřejeme, ať se lépe smíchá. Přidáme na tenké plátky nakrájené žampiony a asi půl…

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
Pórkový salát - zdravá jarní večeře

Pórkový salát - zdravá jarní večeře

Potřebné ingredience

Pórek, hrášek - konzerva, vejce, jogurt, tatarka, sůl, pepř

Postup přípravy

Vejce uvaříme natvrdo. Nadrobený žloutek smícháme s jogurtem a tatarkou (kdo drží dietu, pochopitelně vynechá). Nakrájený pórek přelijeme na sítku vřelou vodou, aby trochu změkl.…

Zobrazit více...

Kategorie