Zobrazit přihlášovací formulář
MLETÉ MASO
Plněné zelné listy

Plněné zelné listy

Potřebné ingredience

1 vrchovatá lžíce másla + na vymazání pekáče 1 velká hlávka bílého zelí 1 střední cibule, jemně pokrájená 8 stroužků česneku, jemně nasekaných 2 lžičky kmínu 2 bobkové listy 2 lžičky pálivé papriky 50 g rozinek jemně nastrouhaná kůra z půlky biocitronu 40 g dlouhozrnné rýže, uvařené a vychladlé 200 g mletého libového hovězího masa 200 g mletého vepřového masa 8 paprikových klobásek 500 g rajčatového pyré 150 ml bílého vína mořská sůl (nejlépe vločky) a pepř zakysaná smetana k podávání

Postup přípravy

1 Troubu předehřejte na 190 °C. Máslem vymažte mělkou zapékací mísu. Ze zelí odřízněte 12 velkých, pokud možno nepoškozených listů a zbavte je tuhých konců. Ve velkém hrnci…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Chřestový koláč

Chřestový koláč

Potřebné ingredience

200 g hladké mouky 80 g másla 2 žloutky 80 g zakysané smetany 5 g soli 60 g sušené šunky 20 g strouhaného parmazánu 250 g bílého chřestu 250 g zeleného chřestu 200 ml smetany 50 g strouhaného ementálu pepř

Postup přípravy

Mouku promícháme se změklým máslem, přidáme žloutky, zakysanou smetanu a sůl a zpracujeme. Hotové těsto necháme minimálně 2 hodiny odpočinout v chladu. Poté ho rozválíme na tenčí…

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
Teplý salát s lososem

Teplý salát s lososem

Potřebné ingredience

400 g drobných nových brambor 2 filety z lososa s kůží (každý o váze cca 140 g) 200 g očištěných zelených fazolových lusků, hrst černých oliv, hrst sušených rajčat, nasekaných 1 stroužek česneku, prolisovaný šťáva z ½ citronu 1 lžíce olivového oleje bylinky, sůl a pepř podle chuti

Postup přípravy

Dejte vařit brambory do osolené vroucí vody. Zatímco se brambory vaří, uvařte v páře (trvá to cca 8 minut) nebo opečte na pánvi filety z lososa. Po necelé čtvrthodině přidejte k…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Polévka z červené řepy

Polévka z červené řepy

Potřebné ingredience

6 drobných červených řep 2 lžíce olivového oleje 400g plechovka krájených rajčat 1 cibule, nakrájená na kostičky 1 l zeleninového vývaru z kostky (bio) balzamikový ocet sůl, pepř, tymián 1 stroužek česneku, prolisovaný bílý jogurt nebo zakysaná smetana balkánský sýr nebo feta pažitka nebo petrželka

Postup přípravy

Červenou řepu nakrájejte najemno nebo nastrouhejte na hrubém struhadle. Na olivovém oleji opečte doměkka cibuli, přidejte řepu a chvíli restujte. Vlijte rajčata, přidejte vývar a…

Zobrazit více...

Kategorie