Zobrazit přihlášovací formulář
DORTY
ČOKOLÁDOVÝ

ČOKOLÁDOVÝ

Potřebné ingredience

Korpus: 7 M vajec, 200g hl.mouky, 150g cukru, 5 lžic oleje, 30g 50% čokolády. Náplň: Světlý a tmavý krém, Ganache: 150ml 31% smet. ke šlehání, 200g min. 50% čokolády. Ozdoba : marcipán, ovoce v čokoládě aj.

DORTY
BORŮVKOVÝ SEN

BORŮVKOVÝ SEN

Potřebné ingredience

Korpus: 9 vajec, 9x20g cukru, 9x 20g hl. mouky, 9 PL oleje\r\nKrém: 1xměkký tvaroh, 1x zak. smetana, 1x smetana ke šlehání, 1 x žel. ztužovač, šťáva z citrónu, van. esence nebo van. cukr.\r\nBorůvkové želé: sáček čiré želatiny a borůvkový džem\r\nNa dohotovení: čerstvá máta, 2x smetana ke šlehání, cukr, borůvky a sáček čiré želatiny

Postup přípravy

Upečený korpus 3 krát prokrojíme na 4 díly. 1 díl korpusu dáme zpět do dortové formy a pomažeme krémem, položíme 2 díl korpusu svaříme borůvkové želé necháme za stálého míchání…

Zobrazit více...
DORTY
DORT MINECRAFT

DORT MINECRAFT

Potřebné ingredience

Velký piškotový sv. korpus, pudingovo-máslový krém, ovoce, marcipán a smartflex.

Postup přípravy

Pišk. korpus dvakrát prokrojíme, pomažeme marmeládou, krémem, dáme ovoce. Potáhneme obarveným marcipánem a dekorujeme viz. obrázek.

Zobrazit více...
DORTY
RED VELVET

RED VELVET

Potřebné ingredience

Korpus 2x pr. 22 cm, Krém z mascarpone, šlehačky cukru, Ozdoba drobečky z korpusu, šlehačkové kopečky a mandle v různ dr. čokolády

Postup přípravy

Každý korpus překrojím v polovině, promažeme připraveným krémem. Krémem potřeme i povrch dortu pouze lehounce a dáme řádně zchladit až potom potřeme zbytkem krému :o) Dozdobíme…

Zobrazit více...
DORTY
DORT PRINCEZNA

DORT PRINCEZNA

Potřebné ingredience

Sv. velký korpus z 10 vajec, masl. krém nastavený vanilk. pudinkem, džem, čerstvé jahody, marcipán (ne pot.hmota).

DORTY
JAHODOVÝ DORT

JAHODOVÝ DORT

Potřebné ingredience

Korpus: nugát, mleté mandle, kakao, polhr. mouka, vejce, cukr, prdopeč Krém: Vanilk pudink, máslo, mléko, cukr Na dohotovení: Šlehačka, jahody, bílá čokoláda

Postup přípravy

Nejdříve si upečeme korpus, jednou prokrojíme. Dále si uděláme pudinkovo-máslový krém, já ho ještě odlehčuji šlehačkou. Dort sestavíme na první korpus naneseme vrstvu krému…

Zobrazit více...
DORTY
ČOKOLÁDOVÝ DORT PRO EVŽENY

ČOKOLÁDOVÝ DORT PRO EVŽENY

Potřebné ingredience

Je to vlastně stejný recept jako na Kubu tzn. Čokoládový korpus, pařížská šlehačka, banán a čokoláda na polití.

Postup přípravy

Čokoládový korpus, pařížská šlehačka, banán a čokoláda na polití.

Zobrazit více...
DORTY
JAHODOVÝ NEPEČENÝ DORT

JAHODOVÝ NEPEČENÝ DORT

Potřebné ingredience

Na korpus: Máslo, máslové sušenky nebo be-be dobré ráno sušenky. Krém: Tvaroh, šlehačka, může být zak. smetana a k tomu dávám želatinový ztužovač Jahody, šlehačka, želatina

Postup přípravy

Korpus: Máslo, máslové sušenky nebo be-be dobré ráno sušenky. Rozdrtíme sušenky a pořádně zapracujeme s máslem. Touto hmotou vyložíme dortovou formu. Smícháme tvaroh, šlehačku…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Domácí paštika z krůtích jatýrek

Domácí paštika z krůtích jatýrek

Potřebné ingredience

máslo 100 g, sůl a pepř 1 dávka, cibule 1 kus, česnek 3 stroužky, krůtí játra 500 g, kvalitní červené víno 150 ml, hrst čerstvého tymiánu 1 dávka, hrst sušených brusinek 1 dávka, hrst špalíčku mandlí 1 dávka, tousty \r\nk podávání 1 dávka.

Postup přípravy

Inspirovala jsem se receptem herce Oldřicha Navrátila. Paštiku jsem dělala z krůtích, ne z kachních jater. Příště vynechám brusinky je po nich paštika sladší, nicméně jinak…

Zobrazit více...

Kategorie