ČOKOLÁDOVÝ
Potřebné ingredience
Korpus: 7 M vajec, 200g hl.mouky, 150g cukru, 5 lžic oleje, 30g 50% čokolády. Náplň: Světlý a tmavý krém, Ganache: 150ml 31% smet. ke šlehání, 200g min. 50% čokolády. Ozdoba : marcipán, ovoce v čokoládě aj.
BORŮVKOVÝ SEN
Potřebné ingredience
Korpus: 9 vajec, 9x20g cukru, 9x 20g hl. mouky, 9 PL oleje\r\nKrém: 1xměkký tvaroh, 1x zak. smetana, 1x smetana ke šlehání, 1 x žel. ztužovač, šťáva z citrónu, van. esence nebo van. cukr.\r\nBorůvkové želé: sáček čiré želatiny a borůvkový džem\r\nNa dohotovení: čerstvá máta, 2x smetana ke šlehání, cukr, borůvky a sáček čiré želatiny
Postup přípravy
Upečený korpus 3 krát prokrojíme na 4 díly. 1 díl korpusu dáme zpět do dortové formy a pomažeme krémem, položíme 2 díl korpusu svaříme borůvkové želé necháme za stálého míchání…
DORT MINECRAFT
Potřebné ingredience
Velký piškotový sv. korpus, pudingovo-máslový krém, ovoce, marcipán a smartflex.
Postup přípravy
Pišk. korpus dvakrát prokrojíme, pomažeme marmeládou, krémem, dáme ovoce. Potáhneme obarveným marcipánem a dekorujeme viz. obrázek.
RED VELVET
Potřebné ingredience
Korpus 2x pr. 22 cm, Krém z mascarpone, šlehačky cukru, Ozdoba drobečky z korpusu, šlehačkové kopečky a mandle v různ dr. čokolády
Postup přípravy
Každý korpus překrojím v polovině, promažeme připraveným krémem. Krémem potřeme i povrch dortu pouze lehounce a dáme řádně zchladit až potom potřeme zbytkem krému :o) Dozdobíme…
DORT PRINCEZNA
Potřebné ingredience
Sv. velký korpus z 10 vajec, masl. krém nastavený vanilk. pudinkem, džem, čerstvé jahody, marcipán (ne pot.hmota).
JAHODOVÝ DORT
Potřebné ingredience
Korpus: nugát, mleté mandle, kakao, polhr. mouka, vejce, cukr, prdopeč Krém: Vanilk pudink, máslo, mléko, cukr Na dohotovení: Šlehačka, jahody, bílá čokoláda
Postup přípravy
Nejdříve si upečeme korpus, jednou prokrojíme. Dále si uděláme pudinkovo-máslový krém, já ho ještě odlehčuji šlehačkou. Dort sestavíme na první korpus naneseme vrstvu krému…
ČOKOLÁDOVÝ DORT PRO EVŽENY
Potřebné ingredience
Je to vlastně stejný recept jako na Kubu tzn. Čokoládový korpus, pařížská šlehačka, banán a čokoláda na polití.
JAHODOVÝ NEPEČENÝ DORT
Potřebné ingredience
Na korpus: Máslo, máslové sušenky nebo be-be dobré ráno sušenky. Krém: Tvaroh, šlehačka, může být zak. smetana a k tomu dávám želatinový ztužovač Jahody, šlehačka, želatina
Postup přípravy
Korpus: Máslo, máslové sušenky nebo be-be dobré ráno sušenky. Rozdrtíme sušenky a pořádně zapracujeme s máslem. Touto hmotou vyložíme dortovou formu. Smícháme tvaroh, šlehačku…
Domácí paštika z krůtích jatýrek
Potřebné ingredience
máslo 100 g, sůl a pepř 1 dávka, cibule 1 kus, česnek 3 stroužky, krůtí játra 500 g, kvalitní červené víno 150 ml, hrst čerstvého tymiánu 1 dávka, hrst sušených brusinek 1 dávka, hrst špalíčku mandlí 1 dávka, tousty \r\nk podávání 1 dávka.
Postup přípravy
Inspirovala jsem se receptem herce Oldřicha Navrátila. Paštiku jsem dělala z krůtích, ne z kachních jater. Příště vynechám brusinky je po nich paštika sladší, nicméně jinak…