Zobrazit přihlášovací formulář
SALÁTY, ZÁLIVKY
Rajčatový salát s vejci a bílým jogurtem

Rajčatový salát s vejci a bílým jogurtem

Potřebné ingredience

500g rajčat, 4 natvrdo vařená vejce, 2 sterilizované okurky, 1 menší cibule, 2 lžíce oleje, 1 bíly jogurt, ocet, pepř, sůl, cukr

Postup přípravy

Rajčata, vejce, cibuli a okurku nakrájíme na tenké plátky nebo kostičky. Olej smíchame s jogurtem a ostatními přísadami a nalijeme na připravený salát. Lehce promícháme.

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
Tvarůžková pomazánka (z olomouckých tvarůžků)

Tvarůžková pomazánka (z olomouckých tvarůžků)

Potřebné ingredience

250 g měkkého tvarohu,
40 g másla,
balíček olomouckých tvarůžků,
1/2 lžičky drceného kmínu,
1 lžíčka sladké nebo pálivé papriky,
1 mladá cibulka,
pažitka a sůl podle chuti

Postup přípravy

Máslo utřít s tvarohem, přidejte vidličkou rozmačkané tvarůžky, jemně nakrájenou cibulku i se zelenou natí, kmín, papriku, pažitku a sůl podle chuti. Rozmíchejte.

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Finské řízky

Finské řízky

Potřebné ingredience

8 plátků drůbežího masa (může být vepřové i hovězí) - plátky naklepeme, osolíme, opepříme a vložíme do těstíčka:
Těstíčko: 3 vejce, 1 lžíce solamylu, 1 lžíce kečupu, 1 lžíce plnotučné hořčice, 1 lžíce majoránky, 1 lžíce wortchestru, 1 lžička cukru, 1 lžíčka kari, 7 stroužků česneku.

Postup přípravy

Těstíčko promíchame, naskládáme do něho řízky a necháme 48 h. uležet. Potom zprudka osmažíme.
Podáváme s hranolky, pečenými brambory a oblohou.

Výbornééé! (podařilo se…

Zobrazit více...

Kategorie