Křehké zákusky s ovocem
Potřebné ingredience
Těsto: 1 plát lístkového těsta Nápln´: 1dl cre´me patissi´ere,vanilkového krému či smetany ke šlehání ..Sezonní ovoce a drobné plody. Na ozdobení: sezonní ovoce a drobné plody , listy medun´ky či máty podle chuti. Na potření: 1 vejce.
Postup přípravy
1, Předehřejte troubu na 200°C.Používáte-li zmražené lístkové těsto,nechte rozmrazit jeden plát a nakrájejte jej na tři stejné velké díly.Ostrým nožem nebo radýlkem na těsto…
Pirohy se šunkou
Potřebné ingredience
Těsto: 350g lístkového těsta , 4 lžičky rajčatové št´ávy. Nápln´: 250g brambor (moučných) , sůl , 4 sušená rajčata naložená v olivovém oleji , 100g šunky , sůl pepř. Kromě toho: mouka na posypání pracovní desky a 1 vejce.
Postup přípravy
1. Troubu předehřejte na 200°C.Oloupejte a omyjte brambory,osuště je a nakrájejte je na kousky.Brambory vařte 5 minut ve vroucí osolené vodě,pak je slijte.
2. Sušená…
Jahodové srdce
Potřebné ingredience
Těsto: 3 vejce , 75g moučkového cukru , 75g hladké mouky , 1 lžíce kakaa , 40g rozpuštěného másla . Nápln´: 150ml smetany ke šlehání , 225g čerstvých jahod , 4 lžíce jahodového džemu. Dekorace: několik snítek máty na ozdobu.
Postup přípravy
Celková doba přípravy: 50minut,doba pečení:20minut
1. Předehřejte troubu na 180°C. Kulatou formu nebo formu ve tvaru srdce vymažte tukem. Dno formy vyložte pečícím papírem.…