DÝŇOVÁ POLÉVKA
Potřebné ingredience
1 dýně Hokaido nebo 1kg dýně klasické, 1-1,5l zeleninového vývaru (nebo bujón), 1 větší cibule, 5 stroužků česneku, olivový olej nebo máslo, zakysaná smetana, sůl na dochucení, opečený chleba(nemusí být)
Postup přípravy
Dýni rozkrojíme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Cibuli a česnek nasekáme nadrobno a osmažíme na tuku. Přidáme dýni a osmahneme ji zhruba 10 minut za občasného míchání až se…
DOMÁCÍ KEČUP
Potřebné ingredience
3kg rajčat, 4 větší cibule, 4 větší jablíčka, 3-4 stroužky česneku, 2 lžíce soli, 15 dkg cukru krupice, 10ks umělého sladidla, 2 lžíce plnotučné hořčice, 2 dcl octa, 1/2 lžičky mletého pepře, 1/2 lžičky kari, 1/2 lžičky mleté skořice, 1/2 lžičky sladké papriky, 1/2 lžičky pálivé papriky, 5-6 hřebíčků, 1 a1/2 lžíce nového koření
Postup přípravy
Rajčata nakrájíme na čtvrtky, jablíčka oloupeme a vykrojíme z nich jádřince, oloupanou cibuli nakrájíme na čtvrtky a dáme do velkého hrnce (7litrový) a přidáme všechny ostatní…
BEZINKOVÝ SIRUP
Potřebné ingredience
1 litr čistých a zralých obraných bobulí černého bezu, 1/4 l vody, 450 - 500g cukru (nejlépe přírodní, ale stačí i krupice)
Postup přípravy
Bobulky zalijeme vodou a přivedeme do varu a poté 15 minut POMALU vaříme. Pak opatrně protlačíme přes síto (ne kovové!!!) - šťáva dost barví. Do šťávy přidáme 450 - 500g cukru a…