Zobrazit přihlášovací formulář
SALÁTY, ZÁLIVKY
Celerový salát s černými lanýži a ořechy

Celerový salát s černými lanýži a ořechy

Potřebné ingredience

1 celer, 1 středně velký černý lanýž, 12 ořechů, 1 lžíce hořčice, 1 stroužek česneku, čerstvé bylinky, extra panenský olivový olej, sůl, pepř.

Postup přípravy

Očištěný, omytý a osušený celer nakrájejte na plátky. Smíchejte hořčici se čtyřmi polévkovými lžícemi olivového oleje, jemně nasekanými bylinkami, solí a pepřem. Nakrájený česnek…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Omeleta s černými lanýži

Omeleta s černými lanýži

Potřebné ingredience

6 vajec, 150 g celých nebo drcených lanýžů, panenský olivový olej, sůl, černý pepř, kapka červeného nebo i bílého vína.

Postup přípravy

Rozklepněte vejce do misky, osolte a lehce opepřete, poté smíchejte s nastrouhaným lanýžem. Rozpalte olej v pánvi a přidejte připravenou směs. Omeletu otočte a opečte i z druhé…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Kapr nadívaný husími játry a lanýži

Kapr nadívaný husími játry a lanýži

Potřebné ingredience

1 kapr, 2 lanýže, 400 g husích jater, 150 g slaniny, 100 g másla, sůl, bílý mletý pepř, 1 sklenička jemného koňaku, bešamelová omáčka

Postup přípravy

Kapra očistíme od šupin s zbavíme ploutví, hlavy a ocasu, stáhneme kůži a vykucháme. Kapra dobře prošpikujeme nudličkami slaniny. Lanýže nakrájíme na proužky a kapra jimi…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Crostini s černými lanýži

Crostini s černými lanýži

Potřebné ingredience

250 g kuřecích jater, 20 g černých lanýžů, 1 stroužek česneku, 2 lžičky celého zeleného pepře, 3 lžíce olivového oleje, 1 lžička koňaku, šťáva z 1/2 citronu, sůl, pepř, 4 krajíce bílého chleba.

Postup přípravy

Česnek oloupeme a rozetřeme se zeleným pepřem na pastu. Kuřecí játra propláchneme a nakrájíme na malé kousky. Lanýže očistíme a nakrájíme nadrobno. Na pánvi rozehřejeme olivový…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Candát s lanýžovou omáčkou

Candát s lanýžovou omáčkou

Potřebné ingredience

20g černých lanýžů, 50 ml madeiry, 2 šalotky, 100 ml červeného vína, 450 ml omáčky Demi-glace (základní hnědá omáčka), 100 g másla, sůl, 800 g filetů candáta, pepř, 1 lžíce citronové šťávy, mouka na obalení, 1 lžíce olivového oleje

Postup přípravy

Lanýže očistíme a nasekáme na jemno. Madeiru přivedeme k varu, přidáme lanýže a omáčku odstavíme. Šalotky oloupeme, nasekáme nadrobno a povaříme v červeném víně. Přidáme omáčku…

Zobrazit více...
HOUBY
Špagety ve smetanově-lanýžové omáčce s hřiby

Špagety ve smetanově-lanýžové omáčce s hřiby

Potřebné ingredience

Špagety na 2 porce, 1 lžička lanýžové salsy nebo pate, 1 lžička kari, 1 balení 12% smetany, cca 1 polévková lžíce polohrubé mouky, asi 10 ks sušených hřibů, bazalka, sůl, strouhaný sýr, rajče, petrželka.

Postup přípravy

Špagety dáme vařit v osolené vodě, do které přidáme lžičku kari, kvůli barvě. V menším hrnci rozmícháme smetanu s moukou, přidáme hřiby a dáme vařit. Jakmile omáčka zhoustne,…

Zobrazit více...
HOUBY
Žampiónový moučník - Mylord

Žampiónový moučník - Mylord

Potřebné ingredience

Hrozny, jablka, bílý jogurt, citrónová šťáva, cukr, žampióny.

Postup přípravy

Bobule zbavíme jader a slupek. Jablko nakrájíme. Drobné žampióny opereme a osušíme a nakrájíme na plátky. Potom ovoce smícháme s žampiónovými plátky a přidáme bílý jogurt.…

Zobrazit více...
HOUBY
Salát ze syrových žampiónů

Salát ze syrových žampiónů

Potřebné ingredience

250g žampiónů, 1 salát dubáček červený a zelený, 50 g sekaných jader vlašských ořechů, šťáva z ½ citrónu, 1 lžička hořčice, olej, sůl, pepř.

Postup přípravy

Žampióny očistíme a nakrájíme na plátky, listy salátu opereme a rozdělíme. Připravíme zálivku z citrónové šťávy, hořčice, oleje, soli a pepře. Vše smícháme a nakonec posypeme…

Zobrazit více...
HOUBY
Hnědé žampióny na francouzský způsob

Hnědé žampióny na francouzský způsob

Potřebné ingredience

500 g plodnic hnědého žampiónu, 3 malé šalotky, 1 stroužek česneku, 30 g másla, 2 lžíce oleje, 250 ml bílého vína, černý pepř, sůl, kari, cukr, 2 - 3 lžíce zakysané smetany, petrželka

Postup přípravy

Houby očistíme a nakrájíme na malé kousky. Šalotky a česnek oloupeme a nasekáme najemno a podusíme na másle s olejem. Po 2 minutách přidáme houby a vše dusíme dalších 4 - 5 minut.…

Zobrazit více...
HOUBY
Exotické bramborové knedlíky se Šhii-take

Exotické bramborové knedlíky se Šhii-take

Potřebné ingredience

500 g šhii-take, 100 g uzeného masa nebo šunky, 1 cibule, 4 stroužky česneku, sůl, pepř, 1/2 lžičky curry powder, 2 lžíce strouhanky, bramborové knedlíky v prášku nebo klasicky vyrobené z brambor.

Postup přípravy

Povařené plodnice hub šhii-take, uzené nebo šunku nasekáme na drobno. Na lžíci oleje osmahneme pokrájenou cibuli a strouhanku, přidáme houby a uzené maso, utřený česnek, curry…

Zobrazit více...

Kategorie