Vepřová pečínka na masácích
Potřebné ingredience
6 plátků vepřového masa (krkovice nebo kotleta), cca 300 g čerstvých nebo zmrazených masáků, 5 dkg anglické slaniny – spíš tučnější, sůl, kmín, tymián
Postup přípravy
Plátky masa osolíme a vyskládáme (nenaklepané) do pekáčku. Zasypeme na kousky nakrájenými masáky a na kostičky nakrájenou anglickou slaninou. Podlijeme vodou. Poté lehce…
Gulášová polévka z hlívy ústřičné
Potřebné ingredience
500 g mladých plodnic hlívy ústřičné, gulášové koření, masový vývar, 1 větší cibule, olej, sůl pepř, majoránka
Postup přípravy
Na oleji dozlatova osmahneme drobně nakrájenou cibuli a přidáme na menší kousky nakrájené a omyté hlívy. Necháme vydusit šťávu, kterou houby pustí a přidáme gulášové koření. Po…
Pikantní asijská polévka
Potřebné ingredience
čerstvé plodnice ucha jidášova a penízovky sametonohé, 1 paprika, nakládaná či zmrazená kukuřice, sojová omáčka, ústřicová omáčka, čínská sladko-kyselá omáčka, pažitka, 1 kostka bujónu popř. masový vývar, tmavá jíška, sůl
Postup přípravy
Omyté houby nakrájíme na tenké proužky a dáme do cca 1,5 l vody (masového vývaru) vařit. Po uvedení do varu přidáme bujón (netřeba, pokud máme masový vývar), na malé kostičky…