Výborný králík po šumavsku
Potřebné ingredience
Zkuste králíka trochu jinak. Je to veliká dobrota, která se u nás vaří už spoustu let. Příprava marinády zabere max. 10 minut a pak už jen s pekáčem do trouby. ***Potřebujeme králíka a pokud u vás v rodině někdo králičí nemusí, nebojte se do pekáče přidat kuřecí stehna- čtvrtky, samozřejmě vše bez kůže. *** Nejlépe večer si připravíme marinádu ( ale stačí i pár hodin předem) , aby maso bylo ponořené jako na první fotce. ***Rozpis je na 1 králíka. **********Do pekáče ve kterém budeme péct nalijeme: * **700 ml vody ***Ani ne půl deci oleje*** 8 stroužků česneku - propasírovaných ***6 lžic obyčejné hořčice ***3 lžičky mleté papriky*** 2 lžičky kari ***sůl pepř
Postup přípravy
Upozornění: pokud použijete pálivé kari, bude jídlo ostré. Kupuji třeba kari Mammita v Kauflandu, to ostré není, nebo Kotanyi a Avokádo. Jiné značky vyzkoušené nemám.
Tvarohové řezy ze sypaného těsta
Potřebné ingredience
Není to nic světoborného, ani netrvrdím, že je to můj patent, ale tato dobrůtka je nejen hrozně jednoduchá, ale i moc dobrá, tak si myslím, že stojí za to napsat recept pro Vaši inspiraci:-)) Rychlovka, kterou svede i začátečnice:-) Rozpis je na velký plech, přes celou troubu. Na těsto potřebujeme: 3 velké hrnky polohrubé mouky Necelý 1 hrnek cukru krupice 1 prdopeč Na náplň potřebujeme: 3 polotučné tvarohy ve vaničce 3 vejce 1/2 hrnku cukru 1/2 litru mléka 1 vanilkový cukr Plech vymazaný máslem, půl pravého ztvrdlého másla
Postup přípravy
Všechny 3 přísady na těsto smícháme pečlivě dohromady a půlku nasypeme na plech, mělo by to být cca 1/2 cm vysoké.
Všechny přísady na náplň pořádně umícháme a rovnoměrně tuto…
šátečky s tvarohovým krémem
Potřebné ingredience
Receptík patří do kategorie rychlovek a opět ho zvládne každá začátečnice. Z listového těsta se nemusí dělat jen závin, vyzkoušejte šátečky, já je dělám s tvarohem. Rozpis je na 30 kousků. Krém: ***2x 250 g polotučného tvarohu ve vaničce *** 2 vejce *** 3 lžíce cukru moučka *** hrst rozinek *** tyto ingredience v misce vyšleháme - stačí metličkou . Dále budeme potřebovat 2 listová těsta á 400 g
Postup přípravy
Těsto normálně rozválíme a nakrájíme na čtverečky a ty po obvodu potřeme rozšlehaným vejcem. Doprostřed každého kousku dáme lžíci náplně, přehneme a vidličkou zamačkáme, aby se…