Rakouský čokoládový dort
Potřebné ingredience
250g čokolády na vaření nalámané na kousky, 175g másla, 6 vajec rozdělených na bílky a žloutky, 200g cukru krupice, 30g polohrubé mouky
Postup přípravy
Předehřejte troubu na 170°C, dortovou formu o průměru cca 23cm vymažte máslem a vysypejte moukou.
V teflonovém kastrolu se silným dnem na mírném ohni zahřívejte za častého…
Dacquoise s datlemi a ořechy
Potřebné ingredience
120g jader vlašských ořechů, 150g vypeckovaných datlí, 5 bílků, 225g cukru krupice, 450g prosátého moučkového cukru, 90g změklého másla, 70g kakaa, 5 lžic horké černé kávy
Postup přípravy
Odložte stranou pár ořechů a datlí na ozdobu, osttaní ořechy hrubě nasekejte a datle nakrájejte na 1cm velké kousky. Ořechy na pánvi opražte dozlatova.
Vyložte dva plech…
Motýlkový mocca dort
Potřebné ingredience
225g čokolády na vaření, 8 vajec rozdělených na žloutky a bílky, 200g curku krupice, 75g hladké mouky, 1 lžička rostlinného tuku, 500ml smetany na šlehání, 45g práškového kakaa, 2 lžičky instantní kávy (jen "zrnka", nevařené!)
Postup přípravy
Jemně nastrouhejte 175g čokolády a odložte do chladu. Předehřejte troubu na 180°C.
Ve velké míse ušlehejte žloutky s polovinou krupicového cukru, až směs zhoustne, zesvětlá…
Čokoládový dort bez mouky
Potřebné ingredience
625g čokolády na vaření nalámané na kousky, 480g másla, 200g cukru krupice, 250ml kávové smetany (např. Kapucín), 8 vajec, 300ml smetany na šlehání
Postup přípravy
Předehřejte troubu na 180°C. Vymažte máslem dortovou formu s pérovým uzávěrem o průměru cca 23cm.
Ve velkém kastrolu se silným dnem na mírném ohni zahřívejte za častého…
Cappuccino řezy
Potřebné ingredience
5 vajec rozdělených na žloutky a bílky, 415g prosátého moučkového cukru, 250g másla, 45g prosátého kakaa, další na podsypání, 200ml smetany na šlehání, 250ml mascarpone (může být i ricotta), 30g nahrubo nastrouhané čokolády na vaření, káva ze 2 lžic horké vody a 2 lžic instantní kávy, čokoládová kávová zrnka na ozdobu
Postup přípravy
Předehřejte troubu na 200°C, vymastěte nízký plech a dno vyložte papírem na pečení. Zastřihněte okraje tak, aby nikde nepřesahoval a celou svou plochou byl pevně přitisknutý ke…
Chocolate Fudge
Potřebné ingredience
750g kvalitní čokolády na vaření nalámané na kousky, 325g změklého másla, 3 vejce, 400g polohrubé mouky, 400g cukru krupice, 300g prosátého moučkového cukru, 175ml smetany na šlehání, 600ml vody
Postup přípravy
Vymastěte hlubokou dortovou formu o průměru cca 23cm. Předehřejte troubu na 170°C.
V kastrolu se silným dnem na mírném ohni rozehřejte za častého míchání 350g čokolády,…