Zobrazit přihlášovací formulář
BEZMASÁ JÍDLA
Bramboráky

Bramboráky

Potřebné ingredience

Ingredience:750 g syrových okrájených brambor, 1/4 l mléka, 2 vejce, sůl, pepř, lžíce majoránky, 5 - 10 stroužků česneku (jak kdo rád), 5 - 6 vrchovatých lžic hladké mouky

Postup přípravy

Postup:Brambory nastrouháme a hned zalijeme vařícím mlékem (aby nezčernaly). Přidáme celá vejce, sůl, koření a podle potřeby mouku, množství záleží na vodnatosti brambor, aby…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Hrníčkový mazanec

Hrníčkový mazanec

Potřebné ingredience

Ingredience: 3 hrnky polohrubé mouky, 1 lžička hladké mouky, 5 lžic cukru krupice, 1/3 kostky másla, 3/4 kostky droždí, 3/4 hrnku mléka, 1 žloutek, sůl, 1 balíček vanilkového cukru, citronová kůra, 3 lžíce rozinek, vejce na potření, mandle na posypání

Postup přípravy

Postup přípravy: Recept je z hrníčkové kuchařky, ale upravila jsem ho pro domácí pekárnu.
Namočím rozinky. Do pekárny dám vlažné mléko, rozdrobím droždí, přidám 1 lžíci cukru,…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Beránek hrnkový

Beránek hrnkový

Potřebné ingredience

Ingredience: 2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek cukru krupice, 1 hrnek mléka, 1/2 hrnku oleje, 3 vejce, 1 prášek do pečiva, 1 vanilkový cukr, citr. kůra, na ozdobu rozinky nebo lentilky, mašlička a na posypání moučkový cukr

Postup přípravy

Postup přípravy: Ingredience promícháme - mouka, cukr, práš. do peč., mléko, olej, vejce, citr. kůra a pečeme v dobře vymazané a vysypané formě, pečeme cca 45 min, ale záleží na…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Jidáše

Jidáše

Potřebné ingredience

Ingredience: 500 g polohrubé mouky, 100 g tuku, 50 g cukru, 1/4 litru mléka, 1 kostka droždí, 1 vanilkový cukr, 2 vejce, špetka soli, 1 lžíce cukru, rozinky, mandle

Postup přípravy

Postup přípravy: Připravíme kvásek (200 ml vlažného mléka, rozdrobené droždí, lžíce cukru). Do mísy dáme mouku, rozehřátý tuk, cukr, žloutky a kvásek. Vařečkou vypracujeme vláčné…

Zobrazit více...

Kategorie