Zobrazit přihlášovací formulář
VEPŘOVÉ MASO
Vepřová kapsa plněná, se žampiony

Vepřová kapsa plněná, se žampiony

Potřebné ingredience

Vepřová kýta - 3 plátky, sůl,grilovací koření, česnek cca 3 stroužky, žampiony čerstvé malé asi 300g, moravské uzené 6 plátků, malá cibule, pórek, tavený sýr 2 trojúhelníčky, vejce syrové 1ks, olej, máslo mouka na zahuštění, voda / vývar na podlití

Postup přípravy

Plátky masa opatrně naklepeme, aby se nepotrhaly, jemně osolíme a na maso položíme po plátku uzeného.
Na pánvi rozehřejeme olej, orestujeme najemno nakrájenou cibuli do…

Zobrazit více...
DORTY
Piškotový dort - starý rodinný recept, trošku pracnější, ale výsledek stojí za to

Piškotový dort - starý rodinný recept, trošku…

Potřebné ingredience

Na dort se pečou pouze 2 placky (spodní a vrchní díl dortu), zbytek je nepečený. Suroviny na placky: 35 dkg polohrubé mouky, 10 dkg moučkového cukru, 3 dkg másla, 1 celé vejce, 1 prášek do pečiva, 1 polévková lžíce kakaa a trochu mléka. Další potřebné přísady: mléko, hrubá mouka, cukr krupice, vanilkový cukr, žloutek, šťáva - sirup (Lesní směs), Rum, 2 velké balíky dětských piškot. Podrobněji viz postup přípravy.

Postup přípravy

Ze všech přísad potřebných na placky uvedených výše zpracujeme těsto, rozdělíme na 2 části a upečeme. Placky jsem vyválela na obdélník o rozměrech asi 34 x 25 cm. Doporučuji…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Pečený guláš

Pečený guláš

Potřebné ingredience

1 kg hovězího masa nakrájeného na kostky, 4 větší cibule - nakrájené, 5 stroužků česneku - oloupaných a v celku, 2 lžičky gulášového koření, 3 lžičky sladké papriky, sůl a pepř, 1 chilli paprička (sušená nebo čerstvá), 2 kostky hovězího bujonu, 3 lžíce škrobu (solamylu či maizeny).

Postup přípravy

Troubu předehřát na 250 stupňů.
Kostky bujonu zalít litrem horké vody. Škrob rozmíchat v trošce studené vody (cca půl hrnku) a pak přidat k bujónu. Maso, cibuli a všechno…

Zobrazit více...

Kategorie