RYCHLÉ A VÝBORNÉ ŘEZY MARGOT
Potřebné ingredience
2 hrnky polohrubé mouky, 1hrnek cukru moučka, 4 vejce, 1/4litru smetany ke šlehání/šlehačky, 1/2 hrnku oleje, 1/2 hrnku mléka, 1PDP, 1 čokoláda Margot, meruňkový džem, čokoláda na vaření + tuk/máslo na čoko polevu
Postup přípravy
Žloutky smícháme s cukrem a vyšleháme. Přidáme olej, mléko, smetanu, nastrouhanou čokoládu, nakonec PDP /nemusíte dávat celý, buchta je pak zbytečně vysoká/ + sníh z bílků.
VÝBORNÉ JABLEČNÉ ŘEZY
Potřebné ingredience
Těsto: 25dkg cukru, 5 vajec, 25 dkg polohrubé mouky, 1 PDP, 1dcl oleje, 1dcl vlažné vody, 1 vanilkový cukr Navrch: 2 zakysané smetany, 1 šlehačka (popř. smetana na šlehání), 1 vanilkový cukr, asi 4 jablka, skořice nebo skořicový cukr, cukrárenské želé (čiré)
Postup přípravy
Cukr smícháme se žloutky (z bílků vyšleháme sníh). Přidáme mouku prosátou s PDP, olej, vodu a vanilkový cukr. Vylijeme na vysypaný plech a pečeme na 180st asi 20 - 25min.
…