Zobrazit přihlášovací formulář
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Ořechové kuličky s griliášem

Ořechové kuličky s griliášem

Potřebné ingredience

za recept děkuji paní M. Řezníčkové 170g cukru krystal, 1 lžíce vody, 100g vlašských ořechů /posekaných nadrobno/, 180g dětských piškotů, 60g cukru moučky, 50g másla, 2 lžíce rumu, 1 čokoládová poleva

Postup přípravy

Příprava griliáše: cukr krystal rozehřejeme v kastrólu spolu se lžíci vody a za stálého mícháni připravíme karamel. Do něj vmícháme nadrobno posekané ořechy. Když je směs tekutá,…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Kuřecí medailonky se zeleninovými jáhly a jablky

Kuřecí medailonky se zeleninovými jáhly a jablky

Potřebné ingredience

kuřecí prsa, marináda: olivový olej, 2 lžíce medu, 1 lžička grilovacího koření na kuře, špetka provensálského koření, pár kapek sójové omáčky« jáhly (pro 4 osoby 225g), 1 sáček mražené zeleniny Asie, 2 lžíce olivového oleje« jablka, citrónová šťáva, mletá skořice, máslo

Postup přípravy

Kuřecí prsa nakrájíme na menší plátky a naložíme do marinády. Dáme do lednice na noc nebo 2 hodiny odležet.
Pak je z obou stran grilujeme nebo smažíme na oleji.
Zbylou…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Sýrové preclíky

Sýrové preclíky

Potřebné ingredience

50 dkg hladké mouky, 25 dkg nastrouhaného eidamu, 25 dkg másla /nebo tuku na pečení/, 250 ml šlehačky nebo smetany /12%/, 1 lžička soli, 1 žloutek, 1 prášek do pečiva, 2 lžičky vegety

Postup přípravy

Všechny suroviny spojíme. Na vále rozválíme na plát o síle 5-8 mm. Z obou stran pomoučíme a vykrajujeme formičkou tvary. Ukládáme na vymaštěný plech nebo pečící papír. Potřeme…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Sójové plátky plněné surimi tyčinkami

Sójové plátky plněné surimi tyčinkami

Potřebné ingredience

sáček sójových plátků, balení surimi tyčinek, hladká mouka, vejce, kukuřičná strouhanka, olej, vařené brambory, hlávkové zelí

Postup přípravy

Plátky uvaříme dle návodu, necháme vychladit. Vymačkáme z přebytku vody. Opatrně rozřízneme a plníme kousky surimi tyčinkami. Obalíme v mouce, vejci a strouhance. Smažíme v oleji.…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Pangasius ála francouzské brambory

Pangasius ála francouzské brambory

Potřebné ingredience

pangasius, koř. na ryby, brambory, květák, menší cibule, špenát /já jsem použila mražený slisovaný v těch ruličkách v pytlíku, myslím, že ho mají v Tescu/, konzerva hub, sůl, bílý ml. pepř, olej, 1dcl mléka, 1 vejce, zakysaná smetana

Postup přípravy

Brambory si předvaříme do poloměkka. Vychladlé brambory očistíme a nakrájíme na plátky. Pekáč trochu vymažeme tukem nebo olejem. Květák nasekáme na drobné kousky. Na pánvi s…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Nepravé MAKI SUŠI podle Seiko

Nepravé MAKI SUŠI podle Seiko

Potřebné ingredience

5 plátků řas, mrkev, avokádo, okurka hadovka, hlíva, tuňáková konzerva, trocha majonézy light, surimi tyčinky, salát ledový nebo lahůdková cibulka, wasabi pasta, 500g rýže,

Postup přípravy

SUŠI RÝŽE podle Seiko - 500g

Marináda: 4 lžíce octa, 1 a 1/2 lžíce cukru /třtinový/, 1/2 čajové lžičky mořské soli
Ocet, sůl a cukr dáme do menšího hrnce a přivedeme do…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Pangasius s přelivem a kuskusem - inspirace z restaurace

Pangasius s přelivem a kuskusem - inspirace z…

Potřebné ingredience

Insirovala jsem se z restaurace: pangasius dle stravníků, sůl, citr. šťáva, koření na ryby, olivový olej « přeliv: bešamel - asi 100g másla /NE různé tuky a oleje/, hladká mouka, mléko dle potřeby, špetka muškátového ořechu, 1 zarovnaná čajová lžička vegety, asi 1/2 lžičky citr.kůry, štáva z citronu, špetka kari koření, dle chuti cukr « kuskus, mrkev, hrášek, olivový olej

Postup přípravy

Rybu osušíte, osolíte a pokapete citr. šťávou. Pak posypete kořením na ryby. Na teplou pánev /nejlíp nepřilnavý povrch/ dejte pár kapek olivového oleje. Na oleji osmažte rybu.…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Kynuté buchty

Kynuté buchty

Potřebné ingredience

40g droždí, 220-250ml mléka, 500g hl. mouky, 50g krupic. cukru, 2 žloutky, 2 lžíce citr. šťávy, nastrouhaná kůra z jednoho citronu, 1 sáček vanilinového nebo 50g vanilkového cukru, špetka soli, 150g másla, 250g povidel /nebo jiná náplň/, 100g másla na vymazání pekáče, Po upečení potřít: 1 lžíci moučkového cukru rozpuštěného ve 3 lžících rumu a 2 lžicích vody Rada: pokud máte rádi hodně vláčné buchty po polití rumem je přikryjte utěrkou. Náplň maková: Umelte 200g máku /nebo si kupte už mletý/. Dáte do hrnce, podlijete 250ml mléka a povařte doměkka. Přidejte 100g pomletých piškotů, dvě lžíce rumu, sáček vanilkového a skořicového cukru. Přidejte štipku citr. kůry a dle chuti doslaďte. Náplň tvarohová: Spojte 500g tvarohu se 100g krupicového cukru s vanilkou, 2 žloutky a rozinkami. Pokud je náplň tuhá, přidejte trocha mléka nebo smetany. Na závěr přidejte sníh ze 2 bílků.

Postup přípravy

Udělejte kvásek z droždí, 4 lžic vlažného mléka, 2 lžíce mouky, 1 lžíce krupicový cukr. Nechte stát asi 15 minut /měly by se tvořit na povrchu bubliny.

Vzešlý kvásek…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Pangasius v sýrovém těstíčku paní Zdenky ze Vsetína

Pangasius v sýrovém těstíčku paní Zdenky ze Vsetína

Potřebné ingredience

300g pangasiuse, trocha soli, 150g aidamu, 2 vejce, 100ml mléka, 150g hl. mouky, 100g solamylu, špetka bazalky, můžete přidat pár lžic citr. šťávy a špetku koření na ryby, olej na smažení, brambory, zeleninový salát

Postup přípravy

Porce pangasiuse osušíme a osolíme. Eidam nastrouháme. Z vajec, mléka, mouky, solamylu, sýra a bazalky /citr. šťávy, koření na ryby/ vytvoříme těstíčko, ve kterém rybu obalíme.…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Nakládané lilky s jogurtem /nebo zakysanou smetanou/

Nakládané lilky s jogurtem /nebo zakysanou smetanou/

Potřebné ingredience

500g lilku, 5 stroužků česneku, na jemno nasekaná petrželka, 3/4 ČL soli, 1 1/2 ČL grilovací koření na sýr+špetka na posypání, 3PL citrónové šťávy, olivový olej, 1 menší chilli paprička,

Postup přípravy

Čerstvou na jemno nasekanou petrželku rozetřeme s česnekem v hmoždíři nebo využijeme robot.
Přidáme sůl, koření,citrónovou šťávu a nasekanou chilli papričku.
Umytý lilek…

Zobrazit více...

Kategorie